Салат «Лакомка» з помідор на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Салат "ласунка" - це суміш помідор, лука і перцю в кисло-солодкому маринаді. У ньому овочі виходять, як свіжі. Такий салат - відмінна закуска або гарнір до м'яса, рибі, птиці.
Салат "ласунка" з помідорами готується дуже просто. Перець краще брати різних кольорів, а цибуля підійде червоний, фіолетовий або звичайний ріпчаста. Соковитий, свіжий, ароматний салат стане хорошим доповненням до столу в будні і свята. Ця чудова, яскрава і смачна закуска добре зберігається в неопалювальній коморі або погребі. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.
- Помідор - 600 грам
- Цибуля ріпчаста червоний - 200 грам
- Перець болгарський - 400 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чорний перець горошком - 10 штук
Підготуйте інгредієнти для приготування салату.
Ріпчасту, салатний цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
Болгарський перець очистіть, помийте і наріжте довільно.
Помідори помийте і наріжте.
Перемішайте помідори, цибуля і болгарський перець.
У каструлю налийте 600-700 мл. Води. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець горошком. Доведіть маринад до кипіння, проваріть кілька хвилин і влийте оцет.
У стерилізовані банки викладіть салат і залийте маринадом. Поставте банки в каструлю з теплою водою, на дно якої постеліть серветку. Стерилізують банки з салатом 15 хвилин.
Після банки закатати кришками, переверніть верх дном, укутайте і тримайте так до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні.