Рецепт Салат «Лакомка» з помідор на зиму фото

Салат «Лакомка» з помідор на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Легка вечеря
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Салат"Ласунка" - це суміш помідор, лука і перцю в кисло-солодкому маринаді. У ньому овочі виходять, як свіжі. Такий салат - відмінна закуска або гарнір до м'яса, рибі, птиці.

Опис приготування:

Салат"Ласунка" з помідорами готується дуже просто. Перець краще брати різних кольорів, а цибуля підійде червоний, фіолетовий або звичайний ріпчаста. Соковитий, свіжий, ароматний салат стане хорошим доповненням до столу в будні і свята. Ця чудова, яскрава і смачна закуска добре зберігається в неопалювальній коморі або погребі. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.

  • Помідор - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста червоний - 200 грам
  • Перець болгарський - 400 грам
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чорний перець горошком - 10 штук
салат
Підготуйте інгредієнти для приготування салату.
салат
Ріпчасту, салатний цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
салат
Болгарський перець очистіть, помийте і наріжте довільно.
салат
Помідори помийте і наріжте.
салат
Перемішайте помідори, цибуля і болгарський перець.
салат
У каструлю налийте 600-700 мл. Води. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець горошком. Доведіть маринад до кипіння, проваріть кілька хвилин і влийте оцет.
салат
У стерилізовані банки викладіть салат і залийте маринадом. Поставте банки в каструлю з теплою водою, на дно якої постеліть серветку. Стерилізують банки з салатом 15 хвилин.
салат
Після банки закатати кришками, переверніть верх дном, укутайте і тримайте так до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти