Рецепт Насипний пиріг з вишнею фото

Насипний пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Ягоди , Вишня
Веганські страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Пиріг з вишневою начинкою радує ароматом і чудовим смаком. Насипний пиріг дуже легко готувати, інгредієнти прості. Смак вишні на першому місці, а шар сирного суфле доповнює ягідну начинку.

Опис приготування:

Такий пиріг можна приготувати з свіжої і з мороженої вишнею. Обов'язково видаляємо кісточки з вишні перед приготуванням пирога. У рецепті використовується цільнозерновий мука, але, по бажанню, можна взяти білу пшеничну муку або з'єднати в рівних пропорціях 2 виду.

  • Борошно пшеничне - 200 грам (цільнозерновий)
  • Цукор - 6 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто, 3 ст. L. - в начинку)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
  • Вишня - 2 склянки
насипний пиріг з вишнею - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 2
Масло кладемо в морозильну камеру, потім, трьом на тертці прямо на дно силіконової форми. Потрібно натерти, приблизно, 80 грам масла.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 3
Додаємо 150 грам борошна і 3 ложки цукру.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 4
Виделкою все перемішуємо і розподіляємо шар сирного суфле по дну, трохи притискаємо.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 5
З вишні витягаємо кісточки. Додаємо до вишні 3 ложки цукру і стільки ж крохмалю. Акуратно перемішуємо.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 6
Вишню в крохмалі і цукор перекладаємо на тісто.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 7
У мисці у нас залишається трохи крохмалю і цукру. Додаємо сюди ж залишився шматочок масла і борошно. Все перемішуємо до отримання тесту-крихта.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 8
Висипаємо тісто на вишню, розподіляючи рівномірно по всій поверхні. Відправляємо пиріг в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів, близько 25 хвилин.
насипний пиріг з вишнею - фото крок 9
Насипний пиріг з вишнею готовий. Остужаем його в формі, потім, лопаткою поділяємо на порційні шматки і розкладаємо по тарілках. Смачного!

Схожі рецепти