Насипний пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з вишневою начинкою радує ароматом і чудовим смаком. Насипний пиріг дуже легко готувати, інгредієнти прості. Смак вишні на першому місці, а шар сирного суфле доповнює ягідну начинку.
Такий пиріг можна приготувати з свіжої і з мороженої вишнею. Обов'язково видаляємо кісточки з вишні перед приготуванням пирога. У рецепті використовується цільнозерновий мука, але, по бажанню, можна взяти білу пшеничну муку або з'єднати в рівних пропорціях 2 виду.
- Борошно пшеничне - 200 грам (цільнозерновий)
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто, 3 ст. L. - в начинку)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
- Вишня - 2 склянки
Підготуємо інгредієнти.
Масло кладемо в морозильну камеру, потім, трьом на тертці прямо на дно силіконової форми. Потрібно натерти, приблизно, 80 грам масла.
Додаємо 150 грам борошна і 3 ложки цукру.
Виделкою все перемішуємо і розподіляємо шар сирного суфле по дну, трохи притискаємо.
З вишні витягаємо кісточки. Додаємо до вишні 3 ложки цукру і стільки ж крохмалю. Акуратно перемішуємо.
Вишню в крохмалі і цукор перекладаємо на тісто.
У мисці у нас залишається трохи крохмалю і цукру. Додаємо сюди ж залишився шматочок масла і борошно. Все перемішуємо до отримання тесту-крихта.
Висипаємо тісто на вишню, розподіляючи рівномірно по всій поверхні. Відправляємо пиріг в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів, близько 25 хвилин.
Насипний пиріг з вишнею готовий. Остужаем його в формі, потім, лопаткою поділяємо на порційні шматки і розкладаємо по тарілках. Смачного!