Насипний пиріг з ревенем
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні річний пиріг, для якого не потрібно замішувати тісто. Цей нестандартний варіант випічки сподобається багатьом господиням, адже він не вимагає великої кількості часу. Спробуйте!
Готувати такий пиріг можна не тільки з ревенем, але також з соковитими яблуками (натертими) або ягодами (наприклад, смородиною). Як несолодкого варіанту можна спекти насипний пиріг з натертим кабачком, виключивши при цьому цукор з сухої суміші і збільшивши кількість солі. До того ж при необхідності вершкове масло можна замінити соняшниковим (50-60 мл), розподіливши його по поверхні пирога за допомогою чайної ложки. Пробуйте!
- Ревінь - 650-700 грам (очищений)
- Цукровий пісок - 130 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Крупа манна - 100 грам
- Вершкове масло - 40-50 грам
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти, стебла ревеню очистіть і поріжте невеликими шматочками.
У глибокій мисці змішайте всі сухі компоненти: борошно, манку, цукор, розпушувач, сіль і корицю. Це і буде основа насипного пирога.
Змастіть форму для випікання невеликим шматочком вершкового масла (взятим із зазначеної кількості) і розподіліть перший шар сухої суміші, враховуючи, що пиріг буде складатися з чотирьох шарів сухої суміші і трьох шарів начинки (шматочків ревеню).
Викладіть третину начинки по сухій суміші, а потім засипте частиною сухої суміші. Повторіть ці дії таким чином, щоб останнім виявився сухий шар.
Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і рівномірно розподіліть по всій поверхні пирога. Випікайте насипний пиріг з ревенем при температурі 180-190 градусів протягом 45-50 хвилин.
Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, тому для зручності подачі бажано дати йому добре охолонути у формі, а потім витягувати лопаткою, розрізавши на порційні шматочки. Приємного чаювання!