Насипний пиріг з сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Цей легкий і дуже смачний пиріг особливо рекомендований тим, у кого відносини з тестом не склалися. Тут нічого не треба місити або збивати. А смаком він сподобається будь-якому ласуни.
Сир для начинки цього пирога можна брати будь-який. А ось яблука смачніші кислих сортів.
- Вершкове масло - 120 грам (тісто)
- Цукор - 100 грам (тісто)
- Борошно пшеничне - 2 склянки (тісто)
- Борошно пшеничне - 2 склянки (тісто)
- Рахрихлітель - 1 Чайна ложка (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Сир - 300 грам (начинка)
- Яйця - 2 штуки (начинка)
- Манька - 2-3 Ст. Ложок (начинка)
- Ванілін - 1 щіпка (начинка)
- Цукор - 150 грам (начинка)
- Яблука - 3 штуки (начинка)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (начинка)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (начинка)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Сир добре змішайте з половиною норми цукру, яйцями і ваніліном. Додайте манку, ще раз перемішайте і дайте постояти 20 хвилин.
Змішайте просіяне з розпушувачем борошно з сіллю і цукром. Зверху на суміш натріть заморожене вершкове масло (на крупній тертці). Руками швидко змішайте всі інгредієнти в крихту, намагаючись не давати маслу танути.
Розділіть візуально крихту на три частини і висипте одну частину в роз'ємну форму з прокладеним пергаментом.
Зверху розкладіть сирну начинку і засипте її другою частиною крихти.
Яблука натріть на крупній тертці, збризніть лимонним соком, посипте цукром і корицею.
Викладіть яблучну начинку на пиріг і засипте залишками крихти.
Випікайте пиріг у прогрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 170 градусів і накрийте пиріг фольгою. Пекін про годинник. Зніміть фольгу, за потреби, підрум'яньте верх пирога під грилем.
Пиріг остудіть у формі, потім приберіть в холодильник на кілька годин або на ніч. Різати пиріг можна тільки після вистоювання, інакше він втратить форму і буде розкришитися.