Рецепт Насипний пиріг з сиром і яблуками фото

Насипний пиріг з сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Сир , Пісочне тісто , Яблука
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цей легкий і дуже смачний пиріг особливо рекомендований тим, у кого відносини з тестом не склалися. Тут нічого не треба місити або збивати. А смаком він сподобається будь-якому ласуни.

Опис приготування:

Сир для начинки цього пирога можна брати будь-який. А ось яблука смачніші кислих сортів.

  • Вершкове масло - 120 грам (тісто)
  • Цукор - 100 грам (тісто)
  • Борошно пшеничне - 2 склянки (тісто)
  • Борошно пшеничне - 2 склянки (тісто)
  • Рахрихлітель - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Сіль - 1 щіпка (тісто)
  • Сир - 300 грам (начинка)
  • Яйця - 2 штуки (начинка)
  • Манька - 2-3 Ст. Ложок (начинка)
  • Ванілін - 1 щіпка (начинка)
  • Цукор - 150 грам (начинка)
  • Яблука - 3 штуки (начинка)
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка (начинка)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка (начинка)
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 2
Сир добре змішайте з половиною норми цукру, яйцями і ваніліном. Додайте манку, ще раз перемішайте і дайте постояти 20 хвилин.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 3
Змішайте просіяне з розпушувачем борошно з сіллю і цукром. Зверху на суміш натріть заморожене вершкове масло (на крупній тертці). Руками швидко змішайте всі інгредієнти в крихту, намагаючись не давати маслу танути.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 4
Розділіть візуально крихту на три частини і висипте одну частину в роз'ємну форму з прокладеним пергаментом.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 5
Зверху розкладіть сирну начинку і засипте її другою частиною крихти.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 6
Яблука натріть на крупній тертці, збризніть лимонним соком, посипте цукром і корицею.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 7
Викладіть яблучну начинку на пиріг і засипте залишками крихти.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 8
Випікайте пиріг у прогрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 170 градусів і накрийте пиріг фольгою. Пекін про годинник. Зніміть фольгу, за потреби, підрум'яньте верх пирога під грилем.
насипний пиріг з сиром і яблуками - фото крок 9
Пиріг остудіть у формі, потім приберіть в холодильник на кілька годин або на ніч. Різати пиріг можна тільки після вистоювання, інакше він втратить форму і буде розкришитися.

Схожі рецепти