Пісний насипний пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт смачного яблучного пирога дуже простий, підготовка займе 7-8 хвилин. Готовий пиріг приємно пахне печеними яблуками і корицею, виходить дуже ніжним і смачним. Беріть на замітку!
В пост можна пекти чудові пироги без особливих зусиль. Пиріг готуємо в силіконової або рознімної формі. Витягуємо з форми після повного охолодження. Пиріг ніжний і розсипчастий, помірно солодкий. Для начинки вибираємо яблука з кислинкою. Масло беремо, обов'язково, rafinirovannoe, без запаху.
- Яблука - 4-5 штук
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Манька - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Розпушувач тіста - 7 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1-2 чайних ложок
- Олія соняшникова - 60 мілілітрів

Підготуємо інгредієнти.

У миску насипаємо цельнозерновую борошно і цукор.

Додаємо манку, сіль і розпушувач тесту. Суху суміш ретельно перемішуємо.

Яблука чистимо і тремо на крупній тертці. У яблука додаємо корицю і перемішуємо.

Збираємо пиріг, чергуючи шари сухої суміші і яблук. Перший шар - суха суміш. Приблизно, третину.

Далі шар яблук з корицею. Половина тертих яблук.

Потім знову сухий шар суміші і яблук.

Верхній шар - суха суміш.

Поливаємо пиріг рафінованим соняшниковою олією. Масло потрібно наливати тонкою цівкою, розподіляючи по поверхні так, як на фото. Відправляємо форму в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.

Готовий пиріг охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного чаювання!