Рецепт Смородиновий пиріг на кефірі фото

Смородиновий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Кефір , Смородина
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий і смачний рецепт пирога, який не раз виручав, завжди виходить ніжним і смачним, додайте будь-які фрукти або ягоди.

Опис приготування:

Смородиновий пиріг на кефірі можна пекти і в духовці. Для цього вилийте готове тісто у форму, застелену пергаментом або змащену маслом (рослинним або вершковим), відправте в духовку при температурі 180 градусів на хвилин 40, до сухої сірники.

  • Смородина - 200-250 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2 склянки
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 1
1. Приготуємо продукти для пирога.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 2
2. Цукор змішуємо з вершковим маслом кімнатної температури.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 3
3. Додаємо яйця, перемішуємо.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 4
4. Вливаємо кефір, додаємо борошно і соду. По бажанню - ванілін. Соду краще погасити оцтом, якщо кефір недостатньо кислий.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 5
5. Перемішуємо тісто до тих пір, поки маса не стане однорідною, без грудочок.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 6
6. Добавляем смородину.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 7
7. У змащену форму викладаємо тісто і випікаємо в режимі"Випічка" 50 хвилин або в духовці при 180 градусах хвилин 40-45.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 8
8. Пиріг готовий. В мультиварці завжди виходять верхівки бліді, тому я дістаю пиріг, перевертаю його і випікаю ще хвилин 10-15 в режимі"Випічка" .
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 9
9. Пиріг готовий.
смородиновий пиріг на кефірі - фото крок 10
10. Остудіть пиріг повністю, поріжте на порційні шматочки. Прикрашати за бажанням. Приємного!

Схожі рецепти