Смородиновий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Простий і смачний рецепт пирога, який не раз виручав, завжди виходить ніжним і смачним, додайте будь-які фрукти або ягоди.
Смородиновий пиріг на кефірі можна пекти і в духовці. Для цього вилийте готове тісто у форму, застелену пергаментом або змащену маслом (рослинним або вершковим), відправте в духовку при температурі 180 градусів на хвилин 40, до сухої сірники.
- Смородина - 200-250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 120 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
1. Приготуємо продукти для пирога.
2. Цукор змішуємо з вершковим маслом кімнатної температури.
3. Додаємо яйця, перемішуємо.
4. Вливаємо кефір, додаємо борошно і соду. По бажанню - ванілін. Соду краще погасити оцтом, якщо кефір недостатньо кислий.
5. Перемішуємо тісто до тих пір, поки маса не стане однорідною, без грудочок.
6. Добавляем смородину.
7. У змащену форму викладаємо тісто і випікаємо в режимі "випічка" 50 хвилин або в духовці при 180 градусах хвилин 40-45.
8. Пиріг готовий. В мультиварці завжди виходять верхівки бліді, тому я дістаю пиріг, перевертаю його і випікаю ще хвилин 10-15 в режимі "випічка" .
9. Пиріг готовий.
10. Остудіть пиріг повністю, поріжте на порційні шматочки. Прикрашати за бажанням. Приємного!