Торт смородиновий на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт смородиновий на кефірі ще називають "ледачим бісквітом", оскільки тісто готується протягом 15 хвилин, а коржі випікаються менш 40 хвилин. Сметанний крем дуже підходить для цього торта.
Цей рецепт позбавлений вишукувань, але торт смородиновий на кефірі виходить не тільки смачним, але і дивно красивим. Сметанний крем дуже підходить для цього рецепта і добре, якщо торт постоїть у холодильнику ніч.
- Яйце - 3 штуки
- Варення - 1 склянок
- Кефір - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 3, 5 склянки
- Крем - 500 грам
- Сода - 1 чайних ложок
1. Не кожен раз в бісквітне тісто додаєш варення. Цей рецепт цим і незвичайний. Всі інгредієнти змішуються і в кінці додається стакан смородинового варення. Маса збивається міксером до утворення однорідної консистенції.
2. Я випікала три коржа окремо один від одного, але якщо ви впевнені у своїй духовці і маєте форму з антипригарним покриттям, то можна спекти бісквіт, після чого розрізати його на три частини.
3. Сметанний крем готується за класичним рецептом - збивається густа сметана з цукром. Замість цукру можна взяти цукрову пудру, поступово додаючи її в процесі збивання (поки крем не стане густим і пишним).
4. Змащуємо торт всередині і добре промазуємо з усіх торон по краях. Після цього ставимо його в холодильник на 4-6 годин (краще на ніч). За цей час торт смородиновий на кефірі відмінно просочиться і застигне крем.
5. Завдяки яскравим відтінкам смородинового варення, торт всередині виходить барвистим. Сметанний крем доповнить смак бісквітних коржів і додасть торту гарний зовнішній вигляд.