Рецепт Торт смородиновий на кефірі фото

Торт смородиновий на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Смородина
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Торти

Цей торт смородиновий на кефірі ще називають "ледачим бісквітом", оскільки тісто готується протягом 15 хвилин, а коржі випікаються менш 40 хвилин. Сметанний крем дуже підходить для цього торта.

Цей рецепт позбавлений вишукувань, але торт смородиновий на кефірі виходить не тільки смачним, але і дивно красивим. Сметанний крем дуже підходить для цього рецепта і добре, якщо торт постоїть у холодильнику ніч.

  • Яйце - 3 штуки
  • Варення - 1 склянок
  • Кефір - 2 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Крем - 500 грам
  • Сода - 1 чайних ложок
торт смородиновий на кефірі - фото крок 1
1. Не кожен раз в бісквітне тісто додаєш варення. Цей рецепт цим і незвичайний. Всі інгредієнти змішуються і в кінці додається стакан смородинового варення. Маса збивається міксером до утворення однорідної консистенції.
торт смородиновий на кефірі - фото крок 2
2. Я випікала три коржа окремо один від одного, але якщо ви впевнені у своїй духовці і маєте форму з антипригарним покриттям, то можна спекти бісквіт, після чого розрізати його на три частини.
торт смородиновий на кефірі - фото крок 3
3. Сметанний крем готується за класичним рецептом - збивається густа сметана з цукром. Замість цукру можна взяти цукрову пудру, поступово додаючи її в процесі збивання (поки крем не стане густим і пишним).
торт смородиновий на кефірі - фото крок 4
4. Змащуємо торт всередині і добре промазуємо з усіх торон по краях. Після цього ставимо його в холодильник на 4-6 годин (краще на ніч). За цей час торт смородиновий на кефірі відмінно просочиться і застигне крем.
торт смородиновий на кефірі - фото крок 5
5. Завдяки яскравим відтінкам смородинового варення, торт всередині виходить барвистим. Сметанний крем доповнить смак бісквітних коржів і додасть торту гарний зовнішній вигляд.

Схожі рецепти