Рецепт Торт смородиновий на кефірі фото

Торт смородиновий на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Смородина
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Цей торт смородиновий на кефірі ще називають"ледачим бісквітом" , оскільки тісто готується протягом 15 хвилин, а коржі випікаються менш 40 хвилин. Сметанний крем дуже підходить для цього торта.

Опис приготування:

Цей рецепт позбавлений вишукувань, але торт смородиновий на кефірі виходить не тільки смачним, але і дивно красивим. Сметанний крем дуже підходить для цього рецепта і добре, якщо торт постоїть у холодильнику ніч.

  • Яйце - 3 штуки
  • Варення - 1 склянок
  • Кефір - 2 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Крем - 500 грам
  • Сода - 1 чайних ложок
торт смородиновий на кефірі - фото крок 1
1. Не кожен раз в бісквітне тісто додаєш варення. Цей рецепт цим і незвичайний. Всі інгредієнти змішуються і в кінці додається стакан смородинового варення. Маса збивається міксером до утворення однорідної консистенції.
торт смородиновий на кефірі - фото крок 2
2. Я випікала три коржа окремо один від одного, але якщо ви впевнені у своїй духовці і маєте форму з антипригарним покриттям, то можна спекти бісквіт, після чого розрізати його на три частини.
торт смородиновий на кефірі - фото крок 3
3. Сметанний крем готується за класичним рецептом - збивається густа сметана з цукром. Замість цукру можна взяти цукрову пудру, поступово додаючи її в процесі збивання (поки крем не стане густим і пишним).
торт смородиновий на кефірі - фото крок 4
4. Змащуємо торт всередині і добре промазуємо з усіх торон по краях. Після цього ставимо його в холодильник на 4-6 годин (краще на ніч). За цей час торт смородиновий на кефірі відмінно просочиться і застигне крем.
торт смородиновий на кефірі - фото крок 5
5. Завдяки яскравим відтінкам смородинового варення, торт всередині виходить барвистим. Сметанний крем доповнить смак бісквітних коржів і додасть торту гарний зовнішній вигляд.

Схожі рецепти