Рецепт Кисіль смородиновий фото

Кисіль смородиновий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей
Напої , Кислий
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо у вас в наявності є свіжа або заморожена смородина, Ви завжди зможете приготувати чудовий ягідний кисіль. Напій виходить дуже корисним і вітамінним. Порадуйте себе смачним!

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт приготування киселю смородинового. Ягоди розминаємо і протираємо через сито. Відкладаємо в сторону пюре, а макуха з водою і цукром кип'ятимо, а потім варимо ще 5 хвилин. Охолоджуємо, проціджуємо і повертаємо в каструлю. Знову кип'ятимо вливаємо крохмаль, розведений з водою. Перемішуємо і варимо ще 3-4 хвилини, в кінці додаємо пюре. Знімаємо кисіль з вогню і розливаємо по гурткам. Хай щастить!

  • Смородина чорна - 1 Склянка (свіжа або заморожена)
  • Вода - 1 літр
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
кисіль смородиновий - фото крок 1
Розминаємо ягоди дерев'яної ложки і протираємо через сито.
кисіль смородиновий - фото крок 2
Пюре відкладаємо в сторону. Макуха перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і додаємо цукор. Кип'ятимо і варимо на повільному вогні ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
кисіль смородиновий - фото крок 3
Компот проціджуємо і повертаємо в каструлю.
кисіль смородиновий - фото крок 4
У миску кладемо крохмаль, заливаємо 0, 5 склянки холодної води. Перемішуємо до повного розчинення.
кисіль смородиновий - фото крок 5
Доводимо до кипіння каструлю з компотом, тонкою цівкою вливаємо крохмаль. Ретельно перемішуємо.
кисіль смородиновий - фото крок 6
Варимо, безперервно помішуючи 3-4 хвилини. Додаємо пюре, перемішуємо і знімаємо з вогню.
кисіль смородиновий - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти