Квас смородиновий
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ароматний і яскравий. Все це про квас смородиновий в домашніх умовах. Незвичайне приготування напою, який виходить не тільки насиченим, але і дуже корисним.
Вперше квас почали готувати ще тисячу років тому і з тих пір рецептура практично не змінювалася. З ягід напій виходить більш ароматним і насиченим. Квас покращує роботу шлунково-кишкового тракту і чудово втаязикє спрагу. Крім цього, він піднімає тонус і покращує обмін речовин, тому краще замінити магазинні напої натуральним продуктом - квасом.
- Чорна смородина - 250 грам
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 1 склянок
- Дріжджі - 5 грам
- Лимонна кислота - 1 грам
1. Один з кращих безалкогольних напоїв, які найчастіше готують влітку. За смаковими якостями квас не має рівних, а приготований квас з ягід люблять навіть діти. Нам знадобиться чорна смородина, дріжджі, вода і цукор.
2. Ретельно моєму ягоди, після чого подрібнюємо в блендері або в м'ясорубці.
3. Додаємо воду, лимонну кислоту і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою. Даємо напою трохи охолонути.
4. Тепер пропускаємо смородину через сито і отриманий макуха видаляємо.
5. Ставимо знову напій на вогонь, додаємо цукор і сухі дріжджі. Доводимо до кипіння і відставляємо.
6. Через 10 годин квас починає бродити. Можна поставити його в холодильник на 2-3 дня або в темне місце для завершення процесу бродіння.
7. Ось такий барвистий виходить квас смородиновий. Вживати його краще холодним.