Рецепт Квас смородиновий фото

Квас смородиновий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Напої, Квас

Смачний, ароматний і яскравий. Все це про квас смородиновий в домашніх умовах. Незвичайне приготування напою, який виходить не тільки насиченим, але і дуже корисним.

Вперше квас почали готувати ще тисячу років тому і з тих пір рецептура практично не змінювалася. З ягід напій виходить більш ароматним і насиченим. Квас покращує роботу шлунково-кишкового тракту і чудово втаязикє спрагу. Крім цього, він піднімає тонус і покращує обмін речовин, тому краще замінити магазинні напої натуральним продуктом - квасом.

  • Чорна смородина - 250 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Цукор - 1 склянок
  • Дріжджі - 5 грам
  • Лимонна кислота - 1 грам
квас смородиновий - фото крок 1
1. Один з кращих безалкогольних напоїв, які найчастіше готують влітку. За смаковими якостями квас не має рівних, а приготований квас з ягід люблять навіть діти. Нам знадобиться чорна смородина, дріжджі, вода і цукор.
квас смородиновий - фото крок 2
2. Ретельно моєму ягоди, після чого подрібнюємо в блендері або в м'ясорубці.
квас смородиновий - фото крок 3
3. Додаємо воду, лимонну кислоту і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою. Даємо напою трохи охолонути.
квас смородиновий - фото крок 4
4. Тепер пропускаємо смородину через сито і отриманий макуха видаляємо.
квас смородиновий - фото крок 5
5. Ставимо знову напій на вогонь, додаємо цукор і сухі дріжджі. Доводимо до кипіння і відставляємо.
квас смородиновий - фото крок 6
6. Через 10 годин квас починає бродити. Можна поставити його в холодильник на 2-3 дня або в темне місце для завершення процесу бродіння.
квас смородиновий - фото крок 7
7. Ось такий барвистий виходить квас смородиновий. Вживати його краще холодним.

Схожі рецепти