Пиріг смородиновий
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати пиріг смородиновий на хрусткому коржі з ніжною меренгою. Такий десерт точно не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Спробуйте!
Якщо ви любите домашню випічку, то напевно у вашому арсеналі чимало простих рецептів. Цей легко може поповнити вашу колекцію. Чудове поєднання тонкого коржа з апетитною начинкою - це прекрасний варіант легкого десерту до чаю. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені, наприклад. Цікаво може вийти також з чорною смородиною. Пиріг гарний і теплим, і вже як слід остиглим.
- Борошно - 1.5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам(+ 100 Grammy в merengu )
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
- Смородина - 2 склянки
1. Для приготування тіста з'єднайте просіяне борошно, розпушувач, розм'якшене вершкове масло, цукор, цедру лимона і жовтки. Ретельно перемішайте, замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кульку, загорніть в плівку і приберіть в холодильник хвилин на 30-45.
2. Смородину вимийте і висушіть. Акуратно відокремте ягідки від гілочок.
3. Тісто дістаньте з холодильника, розкачайте тонко і викладіть у жароміцних форму. У розігріту до 180 градусів духовку відправте корж хвилин на 25, поки він не стане золотистим.
4. Поки запікається корж, можна зайнятися начинкою. У мисочці збийте білки з цукром до щільних піків. Додайте кукурудзяний крохмаль. Викладіть в білки ягоди і дуже акуратно перемішайте.
5. Викладіть начинку на корж, розрівняйте і знову відправте в духовку.
6. Випікайте ще хвилин 10-15, поки верх не стане рум'яним. Приємного чаювання!