Рецепт Пиріг смородиновий фото

Пиріг смородиновий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Смородина, Червона смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Перед вами нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати пиріг смородиновий на хрусткому коржі з ніжною меренгою. Такий десерт точно не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Спробуйте!

Якщо ви любите домашню випічку, то напевно у вашому арсеналі чимало простих рецептів. Цей легко може поповнити вашу колекцію. Чудове поєднання тонкого коржа з ​​апетитною начинкою - це прекрасний варіант легкого десерту до чаю. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені, наприклад. Цікаво може вийти також з чорною смородиною. Пиріг гарний і теплим, і вже як слід остиглим.

  • Борошно - 1.5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 100 грам(+ 100 Grammy в merengu )
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
  • Смородина - 2 склянки
пиріг смородиновий - фото крок 1
1. Для приготування тіста з'єднайте просіяне борошно, розпушувач, розм'якшене вершкове масло, цукор, цедру лимона і жовтки. Ретельно перемішайте, замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кульку, загорніть в плівку і приберіть в холодильник хвилин на 30-45.
пиріг смородиновий - фото крок 2
2. Смородину вимийте і висушіть. Акуратно відокремте ягідки від гілочок.
пиріг смородиновий - фото крок 3
3. Тісто дістаньте з холодильника, розкачайте тонко і викладіть у жароміцних форму. У розігріту до 180 градусів духовку відправте корж хвилин на 25, поки він не стане золотистим.
пиріг смородиновий - фото крок 4
4. Поки запікається корж, можна зайнятися начинкою. У мисочці збийте білки з цукром до щільних піків. Додайте кукурудзяний крохмаль. Викладіть в білки ягоди і дуже акуратно перемішайте.
пиріг смородиновий - фото крок 5
5. Викладіть начинку на корж, розрівняйте і знову відправте в духовку.
пиріг смородиновий - фото крок 6
6. Випікайте ще хвилин 10-15, поки верх не стане рум'яним. Приємного чаювання!

Схожі рецепти