Смородиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Простий і при цьому дуже смачний смородиновий пиріг, який можна готувати в будь-який час і до будь-яких подій. Упевнений, інгредієнти для цієї випічки вже є у Вашому холодильнику. Справа за малим!
Перед вами - простий рецепт приготування смородинового пирога. Попередньо просочіть лікером ягоди смородини. Із зазначених інгредієнтів замісіть тісто і засипте в нього ягоди. Випікайте пиріг у духовці до готовності. Потім полийте його просоченням з лікеру і цукру і присипте залишилися ягодами. Хай щастить!
- Смородина - 150 грам
- Лікер - 120 грам
- Цукор - 100 грам(+ 2 ст.Л. Для просочення)
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Борошно - 200 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
Заливаємо лікером 125 грам промитих ягід. Ми залишаємо на 2-3 години для просочення.
Зливаємо лікер в сторону.
Яйця збиваємо з цукром.
Введіть сметану і перемішайте масу до однорідності.
Просіваємо борошно з содою.
Замішуємо тягуче тісто.
Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо борошном. Вливаємо тісто і засипаємо смородину, злегка втрутитися ягоди в тісто.
Запікаємо пиріг в духовці, приблизно 1 годину при температурі 180 градусів.
Для просочення: доведіть до кипіння залишився лікер, ввівши в нього 2 ст.Л. Пісочний я 250 мл. Полийте просоченням гарячий пиріг і присипте його ягодами. Смачного!