Рецепт Смородиновий пиріг фото

Смородиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Яйця, Смородина
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Пироги

Простий і при цьому дуже смачний смородиновий пиріг, який можна готувати в будь-який час і до будь-яких подій. Упевнений, інгредієнти для цієї випічки вже є у Вашому холодильнику. Справа за малим!

Перед вами - простий рецепт приготування смородинового пирога. Попередньо просочіть лікером ягоди смородини. Із зазначених інгредієнтів замісіть тісто і засипте в нього ягоди. Випікайте пиріг у духовці до готовності. Потім полийте його просоченням з лікеру і цукру і присипте залишилися ягодами. Хай щастить!

  • Смородина - 150 грам
  • Лікер - 120 грам
  • Цукор - 100 грам(+ 2 ст.Л. Для просочення)
  • Яйця - 2 штуки
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Сода - 1/4 чайних ложки
смородиновий пиріг - фото крок 1
Заливаємо лікером 125 грам промитих ягід. Ми залишаємо на 2-3 години для просочення.
смородиновий пиріг - фото крок 2
Зливаємо лікер в сторону.
смородиновий пиріг - фото крок 3
Яйця збиваємо з цукром.
смородиновий пиріг - фото крок 4
Введіть сметану і перемішайте масу до однорідності.
смородиновий пиріг - фото крок 5
Просіваємо борошно з содою.
смородиновий пиріг - фото крок 6
Замішуємо тягуче тісто.
смородиновий пиріг - фото крок 7
Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо борошном. Вливаємо тісто і засипаємо смородину, злегка втрутитися ягоди в тісто.
смородиновий пиріг - фото крок 8
Запікаємо пиріг в духовці, приблизно 1 годину при температурі 180 градусів.
смородиновий пиріг - фото крок 9
Для просочення: доведіть до кипіння залишився лікер, ввівши в нього 2 ст.Л. Пісочний я 250 мл. Полийте просоченням гарячий пиріг і присипте його ягодами. Смачного!

Схожі рецепти