Рецепт Чанахи по-закарпатски фото

Чанахи по-закарпатски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачне і корисне блюдо з додаванням квасолі. Особливістю цієї страви в його закарпатському варіанті є наявність грибів, які надають особливого аромату.

Опис приготування:

Рецепт приготування чанахи по-закарпатськи досить простий і дозволяє зберегти всі корисні речовини продуктів, використовуються при його приготуванні. Блюдо це, традиційно вважалося осіннім або зиязикам - адже воно ситне і з грибами. А раніше їх в магазинах не продавали. Готували це блюдо в печі, а ми приготуємо його в горщиках. Отже, рецепт чанахи по-закарпатськи з фото перед вами, беремося готувати.

  • М'ясо - 500 грам (свинина або баранина)
  • Картопля - 10-12 штук
  • Квасоля - 1 Склянка
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Помідори - 4-5 штук (можна замінити томатним соком або соусом)
  • Гриби сушений - 100 грам
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 4 щіпки
чанахи по-закарпатски - фото крок 1
Квасоля замочуємо на ніч у холодній воді. Вранці воду зливаємо і варимо квасолю до готовності.
чанахи по-закарпатски - фото крок 2
М'ясо миємо й нарізаємо на шматочки середньої величини. М'ясо краще брати жирне - адже обсмажувати ми його не будемо і ніякого жиру, крім як з м'яса в страві використовувати не будемо.
чанахи по-закарпатски - фото крок 3
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками.
чанахи по-закарпатски - фото крок 4
Чистимо цибулю та нарізаємо кубиками.
чанахи по-закарпатски - фото крок 5
Можна використовувати і свіжі гриби, і заморожені, і сухі. Мені більше подобається в цій страві використовувати сухі гриби - вони надають особливого аромату. Їх можна замочити, а потім відварити. Я спробувала перемолоти гриби на кавомолці і додати грибний порошок відразу в горщики. Мені сподобалося.
чанахи по-закарпатски - фото крок 6
Всі інгредієнти підготовлені, приступаємо до складання страви. У мене 4 горщика. На дно кожного викладаємо м'ясо, посипаємо сіллю і перцем. Додаємо лаврушку.
чанахи по-закарпатски - фото крок 7
Тепер укладаємо картоплю і квасолю.
чанахи по-закарпатски - фото крок 8
Морква трьом на тертці і викладаємо поверх квасолі, потім верхнім шаром викладаємо цибулю. Шари необов'язково робити в такій послідовності. Можна цибулю і моркву викласти на м'ясо.
чанахи по-закарпатски - фото крок 9
Готуємо соус. Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Можна узятий і консервовані помідори і соус. Додаємо зелень, грибний порошок, півтори-дві склянки води і розмішуємо.
чанахи по-закарпатски - фото крок 10
Розподіляємо соус по горщикам, закриваємо їх кришками і відправляємо в духовку на 2 години при температурі 180 градусів. Рідина в горщиках не повинна доходити до верху приблизно на півтора см. Інакше буде тікати при закипанні. Якщо у вас вийшло мало соусу - додайте в горщики води.

Схожі рецепти