Банош по-закарпатски
(покроковий рецепт з фото)
Банош по-закарпатски - традиційне блюдо української кухні. Являє собою кукурудзяну кашу, подану з бринзою і шкварками. Дуже схоже на мамалигу і поленту, але є свої нюанси приготування!
У стравах національної кухні я не рекомендую щось міняти і доповнювати, тому точно дотримуйтесь рецептурі і технології приготування! Вийде дуже смачно і поживно.
- Молоко - 400 мілілітрів
- Крем - 500 грам
- Заголовок зернових - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Бринза - 100 грам
- Бекон - 100 грам
- Вода - 50 мілілітрів
1. Бекон обсмажте на сковороді до стану шкварок.
2. В казані доведіть воду до кипіння.
3. Додайте молоко, сметану. Добре нагрійте, до 80 градусів.
4. У кілька етапів засипте кукурудзяну крупу, приправити сіллю.
5. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, доти, поки кукурудзяна маса сама не почне відходити від стінок казана.
6. Подавайте зі шкварками і бринзою. Смачного!