Рецепт Банош по-закарпатски фото

Банош по-закарпатски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Крупи
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Банош по-закарпатски - традиційне блюдо української кухні. Являє собою кукурудзяну кашу, подану з бринзою і шкварками. Дуже схоже на мамалигу і поленту, але є свої нюанси приготування!

У стравах національної кухні я не рекомендую щось міняти і доповнювати, тому точно дотримуйтесь рецептурі і технології приготування! Вийде дуже смачно і поживно.

  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Крем - 500 грам
  • Заголовок зернових - 200 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Бринза - 100 грам
  • Бекон - 100 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
банош по-закарпатски - фото крок 1
1. Бекон обсмажте на сковороді до стану шкварок.
банош по-закарпатски - фото крок 2
2. В казані доведіть воду до кипіння.
банош по-закарпатски - фото крок 3
3. Додайте молоко, сметану. Добре нагрійте, до 80 градусів.
банош по-закарпатски - фото крок 4
4. У кілька етапів засипте кукурудзяну крупу, приправити сіллю.
банош по-закарпатски - фото крок 5
5. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, доти, поки кукурудзяна маса сама не почне відходити від стінок казана.
банош по-закарпатски - фото крок 6
6. Подавайте зі шкварками і бринзою. Смачного!

Схожі рецепти