«Пелюстка» без буряка
(покроковий рецепт з фото)
Пелюстки - це маринована капуста швидкого приготування. Назва пов'язана зі способом нарізки капусти в формі пелюсток. Пропоную приготувати!
Докладніше, як приготувати "пелюстків" без буряка, я розповім нижче. Капусту краще вибирати невеликого розміру і розрізати на 6-8 частин. Великий качан просто наріжте великими скибочками. У класичному рецепті для кольору використовують буряки, але я пропоную обійтися без неї. Така капуста виходить хрусткою, ароматної і неймовірно смачною!
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кмин - 0, 5-1 чайних ложки
- Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Запашний перець - 4-5 штук
- Чорний перець горошком - 4-5 штук
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
- Вода - 1 літр
- Цукор - 3/4 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 100 мілілітрів

Підготуйте всі інгредієнти.

Наріжте капусту великими шматочками. Моркву очистіть і наріжте кружальцями.

Додайте лавровий лист, часник, чорний перець, кмин і Зерна koriandra.

Для маринаду доведіть воду до кипіння. Додайте цукор, сіль, прокип'ятіть 2-3 хвилини. Влийте оцет. Знову дайте закипіти і зніміть з вогню.

Влийте в капусту рослинне масло і залийте гарячим маринадом.

Поставте на капусту гніт і залиште так до повного охолодження. Потім перемістіть капусту в прохолодне місце на добу.

"пелюстка" без буряка готова, приємного вам апетиту!