Квашена капуста «Пелюстка»
(покроковий рецепт з фото)
За даним рецептом капуста виходить не тільки дуже смачною, але ще і красивою на вигляд. Вона має яскравий і насичений рожевий колір. Тому, на святковому столі, така капуста виглядає красиво.
Квашена капуста по даним рецептом готується з буряком. Так як ще додається часник, вона виходить більш ароматною за смаком. За часом готування вже через 2-3 дня її сміливо можна буде подавати до столу. Квасити її можна в каструлі або в спеціальному діжці.
- Капуста - 500 грам
- Буряк - 1 штука
- Часник - 1 часточка
- Лист лавровий - 1-2 штук
- Перець горошком - 3-5 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 0, 5 L
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Влийте воду в каструлю, додайте перець горошком, лавровий лист, цукор і сіль.
Додайте часник. Доведіть маринад до кипіння.
Капусту вимийте, наріжте її великими шматками.
Викладіть в остиглий маринад капусту.
Очистіть буряк і наріжте її на шматочки.
Викладіть шматочки буряка до капусти. Накрийте каструлю кришкою і відправте її в холодильник на 2-3 діб.
Через 2-3 доби дістаньте капусту з холодильника.
Ось така квашена капуста вийшла!