«Пелюстка»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашні овочеві закуски? Якщо ще не використовуєте цей нескладний, але дуже апетитний варіант, як приготувати "пелюстки", то настійно рекомендую спробувати. Просто, бюджетно і смачно!
Цей рецепт узятий з кавказької, а точніше з грузинської кухні. Саме тому крім традиційної буряка і маринаду в рецепт використовується свіжа зелень. Ідеальний варіант - Braai, але підійде і петрушка. Пробувати капусту можна вже через добу, але вона чудово зберігається в холодильнику досить довго.
- Капуста - 1 штука
- Буряк - 1-2 штук
- Кінза або петрушка - 1 пучок
- Голівка часнику - 1 штука
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 4-5 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком (лавровий лист, перець горошком)
1. У каструлі з'єднайте цукор, сіль, спеції. Залийте водою (2-2.5 склянки) і поставте на вогонь. Після закипання влийте оцет і проваріть пару хвилин.
2. А тим часом очистіть буряк, наріжте тонкими кільцями.
3. Капусту наріжте квадратиками.
4. Перекладайте шарами в зручній ємності капусту, буряк, часник і зелень.
5. Залийте гарячим маринадом.
6. Зверху встановіть невеликий прес. Через 10 годин можна прибрати прес. Після охолодження приберіть капусту в холодильник.
Смачного!
Смачного!