Рецепт «Пелюстка» фото

«Пелюстка»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Буряк, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю

Любіть домашні овочеві закуски? Якщо ще не використовуєте цей нескладний, але дуже апетитний варіант, як приготувати "пелюстки", то настійно рекомендую спробувати. Просто, бюджетно і смачно!

Цей рецепт узятий з кавказької, а точніше з грузинської кухні. Саме тому крім традиційної буряка і маринаду в рецепт використовується свіжа зелень. Ідеальний варіант - Braai, але підійде і петрушка. Пробувати капусту можна вже через добу, але вона чудово зберігається в холодильнику досить довго.

  • Капуста - 1 штука
  • Буряк - 1-2 штук
  • Кінза або петрушка - 1 пучок
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 4-5 Ст. Ложок
  • Спеції - За смаком (лавровий лист, перець горошком)
1. У каструлі з'єднайте цукор, сіль, спеції. Залийте водою (2-2.5 склянки) і поставте на вогонь. Після закипання влийте оцет і проваріть пару хвилин.
2. А тим часом очистіть буряк, наріжте тонкими кільцями.
3. Капусту наріжте квадратиками.
4. Перекладайте шарами в зручній ємності капусту, буряк, часник і зелень.
5. Залийте гарячим маринадом.
6. Зверху встановіть невеликий прес. Через 10 годин можна прибрати прес. Після охолодження приберіть капусту в холодильник.
Смачного!

Схожі рецепти