Тушкована квашена капуста
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати тушковану квашену капусту, її можна використовувати і як закуску, і як гарнір. Якщо в неї додати свинину або пряні сосиски, вийде самостійне смачне і ситне блюдо.
Сьогодні я розповім, як приготувати традиційну тушковану квашену капусту. Блюдо дуже просте: мінімум інгредієнтів, а смак просто вражаючий. Тушкована квашена капуста виходить ніжною, з ароматом димку, який дає пасеровану бекон. Добре збалансований смак виходить за рахунок додавання свіжої капусти, цибуля надає солодкість, а чорний перець - гостроту. Якщо ви любите більш кислу капусту, можна додати маринад з квашеної капусти.
- Капуста квашена - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Бекон - 2 скибочки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сира білокачанна капуста - 1/2 штуки (візьміть качан середнього розміру)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
1
Бекон поріжте кубиками, цибулю дрібно наріжте. Сиру капусту дрібно порубати.
2
Поставте на вогонь сковороду з товстим дном, додайте масло і обсмажте бекон з цибулею. Додайте капусту квашену і сиру, чорний перець і ложку борошна. Ретельно все перемішайте.
3
Далі додайте лавровий лист накрийте кришкою і залиште гаситися капусту на маленькому вогні близько 1 годину, періодично помішуючи.