Тушкована квашена капуста по-баварськи
(покроковий рецепт з фото)
Взагалі рецепт приготування тушкованої квашеної капусти по-баварськи мало чим відрізняється від традиційного способу гасити капусту, проте деякі відмінності все ж є. Найсмачніше, соковитіше і жирніше вийде!
Розповім вам, як приготувати тушковану квашену капусту по-баварськи. Зізнаюся, спочатку мене в рецепті збентежило поєднання сала з білим вином, але виявилося, що там все продумано: завдяки кислоті яблука і яскравого аромату капусти, специфічний присмак сала майже не відчувається і нітрохи не перебиває ароматний нюанс білого вина. Смачно і дуже насичено за смаком вийде, рекомендую всім спробувати!
- Капуста квашена - 700 грам
- Вино біле - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
- Сало - 30 грам
1. Нарізаємо сало тонкими смужками. Обсмажуємо його, поки не виділиться багато жиру, а самі шматочки не перетворяться в шкварки.
2. Обсмажити на цьому жирі цибулю, нарізаний півкільцями, і часточки яблука (яблуко намагайтеся вибрати зелене і кисле). Сюди ж додаємо борошно. Обсмажуємо, поки вона не стане золотистою.
3. Тепер уже додаємо нашатковану капусту, спеції і вливаємо вино. Перемішаємо акуратно, тушкуємо на маленькому вогні під кришкою. Я гасила близько півгодини і трохи додавала в кінці воду, щоб не пригорає.
4. За традицією подаємо з баварськими ковбасками. Смачного!