Рулька в пиві по-баварськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам поринути в атмосферу справжньої німецької кухні і зробити на своїй кухні неймовірно апетитну, соковиту, ароматну і приголомшливо смачну рульку. Дуже ситне блюдо для любителів м'яса.
Хочу поділитися ідеєю, як приготувати рульку в пиві по-баварськи. Відварена в світлому і запечена в соусі на основі темного пива, вона виходить дивно соковитою, неймовірно ароматною і пікантною. Подавати до столу рульку рекомендую з традиційною для німецької кухні тушкованою квашеною капустою.
- Рулька свиняча - 1 штука
- Пиво - 1.7 L(1.5 літра світлого і 200 мл темного)
- Цибулина - 1 штука(+ для капусти)
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Капуста квашена - 600 грам
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
1. На першому етапі вимийте рульку і викладіть в глибоку каструлю. Додайте очищений цибулю, морква, часник. Для аромату покладіть гвоздику, лавровий лист, запашний перець. Залийте все світлим пивом за смаком і поставте на вогонь. Варіть близько 2 годин після закипання на дуже повільному вогні.
2. Для запікання рульки в духовці потрібно приготувати соус. Для цього з'єднаєте мед, цукор, гірчицю, пару ложок бульйону і залийте все темним пивом. Поставте на вогонь і проваріть, поки цукор повністю не розчиниться. За смаком додайте сіль.
3. Дістаньте зварену рульку, остудіть трохи, щоб зробити невеликі надрізи гострим ножем. Викладіть у жароміцних форму і полийте соусом. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20-25. Після акуратно переверніть, знову полийте соусом і запікайте ще хвилин 20.
4. Паралельно в якості гарніру приготуйте капусту. На сковороді обсмажте до золотистого кольору цибулю, викладіть капусту і залийте невеликою кількістю бульйону. Гасіть на повільному вогні, помішуючи, хвилин 35. За смаком можна додати улюблені спеції.
От і все, апетитне і ситне блюдо готове до подачі!
От і все, апетитне і ситне блюдо готове до подачі!