Рецепт Рулька в пиві по-баварськи фото

Рулька в пиві по-баварськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча рулька
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Пропоную вам поринути в атмосферу справжньої німецької кухні і зробити на своїй кухні неймовірно апетитну, соковиту, ароматну і приголомшливо смачну рульку. Дуже ситне блюдо для любителів м'яса.

Хочу поділитися ідеєю, як приготувати рульку в пиві по-баварськи. Відварена в світлому і запечена в соусі на основі темного пива, вона виходить дивно соковитою, неймовірно ароматною і пікантною. Подавати до столу рульку рекомендую з традиційною для німецької кухні тушкованою квашеною капустою.

  • Рулька свиняча - 1 штука
  • Пиво - 1.7 L(1.5 літра світлого і 200 мл темного)
  • Цибулина - 1 штука(+ для капусти)
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець горошком - За смаком
  • Гвоздика - За смаком
  • Капуста квашена - 600 грам
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
рулька в пиві по-баварськи - фото крок 1
1. На першому етапі вимийте рульку і викладіть в глибоку каструлю. Додайте очищений цибулю, морква, часник. Для аромату покладіть гвоздику, лавровий лист, запашний перець. Залийте все світлим пивом за смаком і поставте на вогонь. Варіть близько 2 годин після закипання на дуже повільному вогні.
рулька в пиві по-баварськи - фото крок 2
2. Для запікання рульки в духовці потрібно приготувати соус. Для цього з'єднаєте мед, цукор, гірчицю, пару ложок бульйону і залийте все темним пивом. Поставте на вогонь і проваріть, поки цукор повністю не розчиниться. За смаком додайте сіль.
рулька в пиві по-баварськи - фото крок 3
3. Дістаньте зварену рульку, остудіть трохи, щоб зробити невеликі надрізи гострим ножем. Викладіть у жароміцних форму і полийте соусом. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20-25. Після акуратно переверніть, знову полийте соусом і запікайте ще хвилин 20.
рулька в пиві по-баварськи - фото крок 4
4. Паралельно в якості гарніру приготуйте капусту. На сковороді обсмажте до золотистого кольору цибулю, викладіть капусту і залийте невеликою кількістю бульйону. Гасіть на повільному вогні, помішуючи, хвилин 35. За смаком можна додати улюблені спеції.
От і все, апетитне і ситне блюдо готове до подачі!

Схожі рецепти