Рулька в пиві з кислою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Рулька в пиві з кислою капустою - страва, що не потребує ні в яких епітетах і описах. П'ятничний вечір, кілька пляшок хорошого пива, рулька з капустою - і більше від життя нічого не треба.
Тут на днях, наскільки знаю, в Німеччині (та і не тільки) замовчування Октоберфест. Мабуть, хвиля Октоберфесту наздогнала і наш будинок - чоловік недавно зажадав свинячу рульку в пиві з кислою капустою Що ж, замовлення було прийняте і якнайшвидшим чином виконаний. Вийшло, за словами чоловіка, чудово. Головне - запастися хорошим пивом, тому що під таке блюдо йде не менше 1-2 літрів пива (в залежності від ступеня вашої закоханості в цей напій) Удачі в приготуванні!
- Свиняча рулька вагою 1, 5-2 кг - 2 штуки
- Пиво темне - 1 літр
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Лавровий лист - 3 штуки
- Гвоздика - 5 штук
- Перець запашний горошком - 7 штук
- Сіль, перець мелений - - За смаком
- Капуста квашена - 500 грам
- Яблуко кисле - 1 штука
- Кмин, koriandr, цукор - - За смаком
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Мед - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Соус соєвий - 3 Ст. Ложки
Рульки гарненько промиваємо. Коли обсохнуть - солимо і перчимо до смаку.
Беремо велику каструлю, наливаємо в неї трохи менше літра темного пива і літр води. Доводимо цю суміш до кипіння.
Тепер необхідно підготувати набір спецій, які нам знадобляться при варінні рульки. Це помитий, але неочищений часник (головка), очищену цибулю, в який вставляємо кілька гвоздичек, а також лавровий лист і перець горошком.
Коли пиво закипить - кладемо в нього рульку і наш набір спецій. Ще раз доводимо до кипіння.
Рульку варимо в пиві на повільному вогні під кришкою близько 2 годин. Тим часом займемося приготуванням капусти. Для цього нам знадобиться безпосередньо квашена капуста, яблуко, цибуля і приправи.
Обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого нарізаний чверть-кільцями цибулю.
Додаємо в сковороду капусту, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
Наступний етап - завантажуємо в сковороду невеликими кубиками нарізане яблуко, koriandr, Кмин і місто (приблизно по щіпці кожного інгредієнта). Сюди ж наливаємо 2-3 ополоника пивного бульйону, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо близько 20 хвилин.
Ще нам необхідний соус, в якому будемо запікати рульки. Для його приготування змішаємо гірчицю, мідь, соєвий соус і трішечки темного пива. Гарненько перемішуємо - і наш соус готовий.
Беремо форму для запікання, викладаємо в неї приготовлену капусту. Зверху кладемо відварені рульки. Поливаємо все це справа половиною приготованого нами соусу. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо близько 30 хвилин.
Усе! Нарешті рулька готова. Подаємо наше блюдо з гірчицею і хріном. І, звичайно ж, смачним пивом. Приємного!