Борщ з кислою капустою на перепелах
(покроковий рецепт з фото)
Багато, хто хоч раз спробував борщ з кислою капустою на перепелах, починають готувати його постійно. Одна уязик - якісні домашні (бажано) перепела і квашена капуста середнього засолу.
Пропоную приготувати смачний і дуже ситний борщ з квашеною капустою. На цей раз я вирішила приготувати його на перепелах, смак вийшов незвичайний. Ще один плюс: такий борщ можна приготувати швидко (перепела варяться не більше 30 хвилин). Добре використовувати свинячий жир і домашній морс, тоді ви зможете відтворити саме той смак борщу, який я колись спробувала в одній старій українській селі.
- Перепели - 1-2 штук
- Картопля - 2-3 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Морс або помідори - 200 мілілітрів (або 3 помідора, або 2 столові ложки томатної пасти)
- Рослинна олія або свинячий жир - За смаком (для смаження)
- Квашена капуста - 200 грам
- Спеції та сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Буряк - 1 штук
1. Цей борщ я вирішила приготувати на перепелах. У мене була домашня птиця, тому я використовувала тільки одну тушку: вже дуже вони жирні (хоча це не той жир, він не застигає в холодильнику). Перепели вважаються дієтичним м'ясом, тому не переживайте, що бульйон вийде жирним. Отже, доводимо до кипіння бульйон, знімаємо всю піну. Додаємо спеції і лавровий лист, варимо на слабкому вогні до готовності м'яса.
2. Коли м'ясо буде готове, дістаємо його з бульйону.
3. Нарізаємо картоплю кубиками, відправляємо його варитися в бульйоні. А тим часом приготуємо нашу піджарку.
4. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії (у мене був свинячий жир, борщ дуже його "любить" ).
5. Додаємо моркву і буряк, смажимо до рум'яного кольору.
6. Додаємо морс або перекручені помідори. Якщо немає ні того, ні іншого, можна покласти звичайну томатну пасту. tusim навколо 5 хвилин, а після відправляємо в бульйон.
7. Незрозумілий perepelku, відправляємо її також в бульйон.
8. В останню чергу додаємо квашену капусту (на 2-ух літрову каструлю потрібно приблизно 200 грам капусти). Густоту регулюйте самі на ваш смак. Доводимо до кипіння і варимо до готовності.
9. М'якість капусти також регулюйте самі.
10. Із зелені у мене був зелений лук, петрушка і кріп. Шаткуємо все дрібно і відправляємо в борщ.
11. Варимо ще 5-7 хвилин на слабкому вогні, а після вимикаємо.
12. Подаємо борщ з квашеною капустою в гарячому вигляді, можна разом з часниковими пампушками.