Рецепт Борщ з кислою капустою і буряками фото

Борщ з кислою капустою і буряками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Капуста , Квашена капуста
Пісні страви
На обід , Для дітей
Борщ , Супи , Кисле
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Поживний, вітамінний обід для всієї родини - борщ з кислою капустою і буряком. Густий і наваристий - він вартий того, щоб витратити на нього свого часу, а кисла капуста надає особливого смаку борщу.

Опис приготування:

Варіантів приготування борщів є безліч, зазвичай його готують зі свіжою капустою. Але в зиязик пору або ранньою весною ми часто варимо дуже смачний і корисний борщ з кислою капустою. Адже ми знаємо, що в кислій капусті дуже багато вітамінів, і приготувавши улюблений борщ з такою капустою, ми смачно нагодуємо всю сім'ю. Рецепт приготування борщу з кислою капустою і буряками простий і дуже зрозумілий, і його приготування не доставить вам особливих труднощів.

  • Кисла капуста - 200-300 грам
  • Буряк - 1-2 штук
  • Картопля - 3-4 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Розсіл капустяний - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Яловичина на кістці - 300-400 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Соус томатний - 2 Ст. Ложки
борщ з кислою капустою і буряками - фото крок 1
Яловичі ребра нам необхідно зварити. Для цього ми нарізаємо їх на менші шматки, заливаємо водою і варимо до готовності. На це піде години 1.5
борщ з кислою капустою і буряками - фото крок 2
Буряк для борщу натремо на крупній тертці і згасимо її в сковороді, додавши туди томатний соус, розсіл, трохи рослинного масла і води стільки, щоб вона трохи прикрила буряк. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо буряк до м'якості.
борщ з кислою капустою і буряками - фото крок 3
Ріпчасту цибулю треба очистити і нарізати - хоч кубиками, хоч підлозі кільцями. Потім відправити на гарячу сковороду з рослинним маслом і підсмажити до золотистого кольору.
борщ з кислою капустою і буряками - фото крок 4
Морква натремо на крупній тертці і відправляємо до вже обсмаженої цибулі. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою до тих пір, поки морква не стане м'якою.
борщ з кислою капустою і буряками - фото крок 5
Далі додаємо кислу капусту і зовсім небагато води. Гасити будемо до м'якості капусти і, якщо капуста дасть мало соку, додавайте воду.
борщ з кислою капустою і буряками - фото крок 6
Картопля, очищений і порізаний кубиками, відправимо в бульйон і варимо до готовності.
борщ з кислою капустою і буряками - фото крок 7
Потім в бульйон відправляємо буряк, тушковану з цибулею та морквою капусту, сіль, перець горошком і лавровий лист. Акуратно все перемішуємо і варимо хвилин 5-6 на маленькому вогні.

Схожі рецепти