Борщ з кислою капустою і буряками
(покроковий рецепт з фото)
Поживний, вітамінний обід для всієї родини - борщ з кислою капустою і буряком. Густий і наваристий - він вартий того, щоб витратити на нього свого часу, а кисла капуста надає особливого смаку борщу.
Варіантів приготування борщів є безліч, зазвичай його готують зі свіжою капустою. Але в зиязик пору або ранньою весною ми часто варимо дуже смачний і корисний борщ з кислою капустою. Адже ми знаємо, що в кислій капусті дуже багато вітамінів, і приготувавши улюблений борщ з такою капустою, ми смачно нагодуємо всю сім'ю. Рецепт приготування борщу з кислою капустою і буряками простий і дуже зрозумілий, і його приготування не доставить вам особливих труднощів.
- Кисла капуста - 200-300 грам
- Буряк - 1-2 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Розсіл капустяний - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Яловичина на кістці - 300-400 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Соус томатний - 2 Ст. Ложки
Яловичі ребра нам необхідно зварити. Для цього ми нарізаємо їх на менші шматки, заливаємо водою і варимо до готовності. На це піде години 1.5
Буряк для борщу натремо на крупній тертці і згасимо її в сковороді, додавши туди томатний соус, розсіл, трохи рослинного масла і води стільки, щоб вона трохи прикрила буряк. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо буряк до м'якості.
Ріпчасту цибулю треба очистити і нарізати - хоч кубиками, хоч підлозі кільцями. Потім відправити на гарячу сковороду з рослинним маслом і підсмажити до золотистого кольору.
Морква натремо на крупній тертці і відправляємо до вже обсмаженої цибулі. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою до тих пір, поки морква не стане м'якою.
Далі додаємо кислу капусту і зовсім небагато води. Гасити будемо до м'якості капусти і, якщо капуста дасть мало соку, додавайте воду.
Картопля, очищений і порізаний кубиками, відправимо в бульйон і варимо до готовності.
Потім в бульйон відправляємо буряк, тушковану з цибулею та морквою капусту, сіль, перець горошком і лавровий лист. Акуратно все перемішуємо і варимо хвилин 5-6 на маленькому вогні.