Рецепт Борщ з кислою капустою фото

Борщ з кислою капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста
Пісні страви
На обід
Борщ , Супи , Кисле
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Борщ зварений на кислій капусті має більш яскравий і насичений кислуватий смак. Якщо Ви любите кислі щі, то він обов'язково припаде до смаку. Зваріть борщ на курячому, свинячому або яловичому бульйоні.

Опис приготування:

Для борщу зваріть бульйон м'ясний, додайте картоплю, кислу капусту і смажені овочі з томатом. Не забудьте про лавровий лист і зелень, спеції. Готовому борщу дайте настояться минут 30 і подавайте зі сметаною.

  • Вода - 2, 5-3 L
  • Шматочок курки - 250 грам
  • Кисла капуста - 400 грам
  • Картопля - 4-6 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія або свинячий жир - 2-3 Ст. Ложок
  • Лавовий лист - 2 штуки
  • Зелень - За смаком
борщ з кислою капустою - фото крок 1
Приготуйте продукти для борщу. Я заздалегідь нарізала соломкою буряк, прибирав усе. Якщо хочете зварити борщ на яловичині або свинині, то заздалегідь приготуйте бульйон. Я варю на курці.
борщ з кислою капустою - фото крок 2
Покладіть шматочок м'ясо або м'ясну кісточку в холодну воду і варіть з моменту закипання 20 хвилин, для курки цього достатньо.
борщ з кислою капустою - фото крок 3
Поріжте не дуже крупно цибулю і моркву. При такому способі нарізки моркви вона менше вбирає жиру в час смаження.
борщ з кислою капустою - фото крок 4
На сковороді з рослинним маслом або жиром обсмажте до напівготовності порізану соломкою буряки, болгарський перець, морква і цибуля.
борщ з кислою капустою - фото крок 5
До напівготових овочів додайте томатну пасту, лавровий лист, перець чорний мелений і влийте стакан води. Протушкувати до готовності овочі.
борщ з кислою капустою - фото крок 6
У курячий бульйон додайте порізану картоплю. provara 10 хвилин.
борщ з кислою капустою - фото крок 7
Додайте кислою капустою в борщ. Якщо капуста надто кисла, то промийте її під проточною холодною водою. provara 20 хвилин.
борщ з кислою капустою - фото крок 8
Заправте борщ тушкованими овочами з томатною пастою, зеленню, лавровий лист, відкоригуйте на сіль. provara 2-3 хвилини і вимкніть. Приємного!

Схожі рецепти