Борщ з кислою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Борщ зварений на кислій капусті має більш яскравий і насичений кислуватий смак. Якщо Ви любите кислі щі, то він обов'язково припаде до смаку. Зваріть борщ на курячому, свинячому або яловичому бульйоні.
Опис приготування:
Для борщу зваріть бульйон м'ясний, додайте картоплю, кислу капусту і смажені овочі з томатом. Не забудьте про лавровий лист і зелень, спеції. Готовому борщу дайте настояться минут 30 і подавайте зі сметаною.
- Вода - 2, 5-3 L
- Шматочок курки - 250 грам
- Кисла капуста - 400 грам
- Картопля - 4-6 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія або свинячий жир - 2-3 Ст. Ложок
- Лавовий лист - 2 штуки
- Зелень - За смаком
Приготуйте продукти для борщу. Я заздалегідь нарізала соломкою буряк, прибирав усе. Якщо хочете зварити борщ на яловичині або свинині, то заздалегідь приготуйте бульйон. Я варю на курці.
Покладіть шматочок м'ясо або м'ясну кісточку в холодну воду і варіть з моменту закипання 20 хвилин, для курки цього достатньо.
Поріжте не дуже крупно цибулю і моркву. При такому способі нарізки моркви вона менше вбирає жиру в час смаження.
На сковороді з рослинним маслом або жиром обсмажте до напівготовності порізану соломкою буряки, болгарський перець, морква і цибуля.
До напівготових овочів додайте томатну пасту, лавровий лист, перець чорний мелений і влийте стакан води. Протушкувати до готовності овочі.
У курячий бульйон додайте порізану картоплю. provara 10 хвилин.
Додайте кислою капустою в борщ. Якщо капуста надто кисла, то промийте її під проточною холодною водою. provara 20 хвилин.
Заправте борщ тушкованими овочами з томатною пастою, зеленню, лавровий лист, відкоригуйте на сіль. provara 2-3 хвилини і вимкніть. Приємного!