Борщ з кислою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Борщ зварений на кислій капусті має більш яскравий і насичений кислуватий смак. Якщо Ви любите кислі щі, то він обов'язково припаде до смаку. Зваріть борщ на курячому, свинячому або яловичому бульйоні.
Для борщу зваріть бульйон м'ясний, додайте картоплю, кислу капусту і смажені овочі з томатом. Не забудьте про лавровий лист і зелень, спеції. Готовому борщу дайте настояться минут 30 і подавайте зі сметаною.
- Вода - 2, 5-3 L
- Шматочок курки - 250 грам
- Кисла капуста - 400 грам
- Картопля - 4-6 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія або свинячий жир - 2-3 Ст. Ложок
- Лавовий лист - 2 штуки
- Зелень - За смаком
Приготуйте продукти для борщу. Я заздалегідь нарізала соломкою буряк, прибирав усе. Якщо хочете зварити борщ на яловичині або свинині, то заздалегідь приготуйте бульйон. Я варю на курці.
Покладіть шматочок м'ясо або м'ясну кісточку в холодну воду і варіть з моменту закипання 20 хвилин, для курки цього достатньо.
Поріжте не дуже крупно цибулю і моркву. При такому способі нарізки моркви вона менше вбирає жиру в час смаження.
На сковороді з рослинним маслом або жиром обсмажте до напівготовності порізану соломкою буряки, болгарський перець, морква і цибуля.
До напівготових овочів додайте томатну пасту, лавровий лист, перець чорний мелений і влийте стакан води. Протушкувати до готовності овочі.
У курячий бульйон додайте порізану картоплю. provara 10 хвилин.
Додайте кислою капустою в борщ. Якщо капуста надто кисла, то промийте її під проточною холодною водою. provara 20 хвилин.
Заправте борщ тушкованими овочами з томатною пастою, зеленню, лавровий лист, відкоригуйте на сіль. provara 2-3 хвилини і вимкніть. Приємного!