Рецепт Розсольник на перепелах фото

Розсольник на перепелах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах
На обід
Супи , Розсольник
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хороша альтернатива іншим перших страв - розсольник домашній. Розсольник вважається супом і подається традиційно зі сметаною. Готувати його можна на будь-якому бульйоні (в даному випадку це птах).

Опис приготування:

Перші розсольники почали готувати ще в 15 столітті. Ця страва російської кухні, яке стало популярним і в інших країнах. У цей суп додаються солоні огірки або розсіл, а піджарка готується з додаванням томатної пасти. Ще один момент - рис або перлова крупа (що вам більше подобається).

  • Перепели - 1 штук
  • Картопля - 3 штук
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Солоний огірок - 2 штуки
  • Мал - 100 грам
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Томатна паста - 30 грам
  • Зелень - За смаком
розсольник на перепелах - фото крок 1
1. Розсольник дуже смачний на яловичині, але для різноманітності і легкості можна приготувати його і на птаху. У нашому випадку це перепела. Варимо їх до готовності, після чого витягуємо з бульйону і даємо охолонути. В кінці варіння розсольнику зніміть м'ясо і відправте його в суп.
розсольник на перепелах - фото крок 2
2. Ретельно помийте рис і відправте його в бульйон. Не поспішайте солити бульйон, оскільки огірки також дають сіль. Я зазвичай приправляю вже після того, як відправлю огірки і піджарку з томатом.
розсольник на перепелах - фото крок 3
3. Поки вариться рис, обсмажте на олії цибулю і моркву, в кінці смаження додайте томатну пасту.
розсольник на перепелах - фото крок 4
4. Наріжте солоні огірки соломкою і відправте їх у бульйон. Можна їх додавати і в піджарку, але так виходить смачніше (вони пускають сік і бульйон стає ароматні).
розсольник на перепелах - фото крок 5
5. Наріжте картоплю і відправте в бульйон. Тепер суп потрібно довести до готовності. Через 5 хвилин після відправки картоплі додайте піджарку і зелень.
розсольник на перепелах - фото крок 6
6. Варіть до готовності картоплі і рису. Дайте розсольнику настоятися і подавайте до столу.

Схожі рецепти