Розсольник на перепелах
(покроковий рецепт з фото)
Хороша альтернатива іншим перших страв - розсольник домашній. Розсольник вважається супом і подається традиційно зі сметаною. Готувати його можна на будь-якому бульйоні (в даному випадку це птах).
Перші розсольники почали готувати ще в 15 столітті. Ця страва російської кухні, яке стало популярним і в інших країнах. У цей суп додаються солоні огірки або розсіл, а піджарка готується з додаванням томатної пасти. Ще один момент - рис або перлова крупа (що вам більше подобається).
- Перепели - 1 штук
- Картопля - 3 штук
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Солоний огірок - 2 штуки
- Мал - 100 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Томатна паста - 30 грам
- Зелень - За смаком
1. Розсольник дуже смачний на яловичині, але для різноманітності і легкості можна приготувати його і на птаху. У нашому випадку це перепела. Варимо їх до готовності, після чого витягуємо з бульйону і даємо охолонути. В кінці варіння розсольнику зніміть м'ясо і відправте його в суп.
2. Ретельно помийте рис і відправте його в бульйон. Не поспішайте солити бульйон, оскільки огірки також дають сіль. Я зазвичай приправляю вже після того, як відправлю огірки і піджарку з томатом.
3. Поки вариться рис, обсмажте на олії цибулю і моркву, в кінці смаження додайте томатну пасту.
4. Наріжте солоні огірки соломкою і відправте їх у бульйон. Можна їх додавати і в піджарку, але так виходить смачніше (вони пускають сік і бульйон стає ароматні).
5. Наріжте картоплю і відправте в бульйон. Тепер суп потрібно довести до готовності. Через 5 хвилин після відправки картоплі додайте піджарку і зелень.
6. Варіть до готовності картоплі і рису. Дайте розсольнику настоятися і подавайте до столу.