Рецепт Домашній розсольник з рисом фото

Домашній розсольник з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Крупи, Огірок, Мал
Пісні страви
На обід
Супи, Солоне, Розсольник

Урізноманітніть раціон перших страв дуже популярним, густим і наваристим розсольником. Це дуже смачний суп на м'ясному бульйоні, в який обов'язково треба додати солоні огірочки.

Бульйон з яловичини вважається одним з найбільш корисних. У ньому багато амінокислот, вітамінів групи В, величезну кількість білка. А ось вуглеводів практично немає, також пісна яловичина не містить жиру. Тому обов'язково прочитайте, як приготувати домашній розсольник з рисом.

  • Яловичина на кістці - 500 грам
  • Мал - 100 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Огірки мариновані - 3-4 штук (солоні)
  • Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Зелень - 3 щіпки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
домашній розсольник з рисом - фото крок 1
1. Яловичину помийте, перекладіть в каструлю і залийте водою, варите бульйон 1 час.
домашній розсольник з рисом - фото крок 2
2. Картоплю наріжте середніми кубиками. Мал промийте під проточною водою кілька разів. У готовий бульйон перекладіть картоплю і рис, варите 20 хвилин на середньому вогні.
домашній розсольник з рисом - фото крок 3
3. Цибуля наріжте дрібно, а моркву натріть на крупній тертці.
домашній розсольник з рисом - фото крок 4
4. Підсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, потім додайте моркву і томатну пасту. Гасіть протягом 5 хвилин.
домашній розсольник з рисом - фото крок 5
5. Огірочки наріжте дрібними кубиками і відправте в суп.
домашній розсольник з рисом - фото крок 6
6. Зажарку відправте услід за огірками. Додайте сіль, перець, лавровий лист, доведіть до кипіння.
домашній розсольник з рисом - фото крок 7
7. Подавайте розсольник з зеленню і сметаною.

Схожі рецепти