Домашній розсольник з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітніть раціон перших страв дуже популярним, густим і наваристим розсольником. Це дуже смачний суп на м'ясному бульйоні, в який обов'язково треба додати солоні огірочки.
Бульйон з яловичини вважається одним з найбільш корисних. У ньому багато амінокислот, вітамінів групи В, величезну кількість білка. А ось вуглеводів практично немає, також пісна яловичина не містить жиру. Тому обов'язково прочитайте, як приготувати домашній розсольник з рисом.
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Мал - 100 грам
- Картопля - 4 штуки
- Огірки мариновані - 3-4 штук (солоні)
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - 3 щіпки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Яловичину помийте, перекладіть в каструлю і залийте водою, варите бульйон 1 час.
2. Картоплю наріжте середніми кубиками. Мал промийте під проточною водою кілька разів. У готовий бульйон перекладіть картоплю і рис, варите 20 хвилин на середньому вогні.
3. Цибуля наріжте дрібно, а моркву натріть на крупній тертці.
4. Підсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, потім додайте моркву і томатну пасту. Гасіть протягом 5 хвилин.
5. Огірочки наріжте дрібними кубиками і відправте в суп.
6. Зажарку відправте услід за огірками. Додайте сіль, перець, лавровий лист, доведіть до кипіння.
7. Подавайте розсольник з зеленню і сметаною.