Пісний розсольник з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли варити розсольник на м'ясному бульйоні. Але давайте приготуємо його пісним. Такий суп виходить не менш смачним і ситним, а ще кориснішим. Рецепт стане в нагоді всім, хто тримає піст.
Пісний розсольник з рисом підійде не тільки в пост, але також і тим, хто змушений дотримуватися дієти, яка не містить тваринних жирів. Незважаючи на відсутність наваристого бульйону, такий суп буде смачним і ситним. Готується він просто і швидко.
- Мал - 2-3 Ст. Ложок
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Огірок солоний - 1 штука (великий)
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 1, 2 L

Підготуйте інгредієнти для приготування розсольнику.

Картопля наріжте кубиками і викладіть в каструлю.

Налийте в каструлю воду і поставте на плиту.

Моркву і цибулю дрібно наріжте, викладіть в сковороду з рафінованим соняшниковою олією.

Припустіть овочі в сковороді на невеликому вогні протягом 10-12 хвилин. Сильно засмажувати не потрібно.

Потім додайте моркву з цибулею в каструлю.

Коли овочі в супі будуть на стадії напівготовності, додайте в каструлю рис.

Солоний або маринований огірок дрібно наріжте.

Додайте в каструлю. Суп посоліть і поперчіть за смаком.

Варіть суп до готовності всіх інгредієнтів і вимикайте.

Пісний розсольник з рисом готовий. Можна подавати до столу.