Рецепт Кабачкова ікра з морквою і майонезом фото

Кабачкова ікра з морквою і майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Ділюся простим рецептом кабачкової ікри з морквою і майонезом. Це відмінна закуска на зиму. Благодаря майонезу, у неї дуже ніжний смак. Спробуйте самі!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування кабачкової ікри з морквою і майонезом мені дуже подобається. Сподіваюся, вам теж він припаде до смаку! Взагалі я не намагаюся занадто дрібно подрібнювати овочі, але якщо ви хочете домогтися ефекту однорідної маси, овочі перекрутити в блендері раз або два в процесі варіння. Для цього просто потроху зачерпуйте масу і подрібнюйте в блендері, а потім ще і ще. Бажаю удачі!

  • Кабачки - 2 кілограма
  • Часник - 15 зубчиків
  • Томатна паста - 250 грам
  • Майонез - 250 грам (жирний)
  • Цукор - 100 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець чилі мелений - 0.5 чайних ложки
  • Морква - 1 кілограм
кабачкова ікра з морквою і майонезом - фото крок 1
1. Кабачки і моркву пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері. Часник пропустимо через прес. Овочі помістимо в каструлю, додамо всі спеції, томатну пасту і майонез. Загалом, Усе, крім оцту.
кабачкова ікра з морквою і майонезом - фото крок 2
2. Гасити треба на маленькому вогні 2-3 годину, періодично помішуючи. За цей час ви встигнете простерилізувати банки і кришки. З плином часу додамо оцет, перемішаємо все, і вимкнемо вогонь.
кабачкова ікра з морквою і майонезом - фото крок 3
3. Розкладаємо ікру в гарячому вигляді по банкам, закриваємо стерильними кришками на зиму. До повного остигання зберігаємо в перевернутому вигляді, укутавши будь-що-небудь тепле. Потім перекладаємо в підвал.
кабачкова ікра з морквою і майонезом - фото крок 4
4. От і все! Взимку буде смачно!

Схожі рецепти