Кабачкова ікра з морквою і майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом кабачкової ікри з морквою і майонезом. Це відмінна закуска на зиму. Благодаря майонезу, у неї дуже ніжний смак. Спробуйте самі!
Цей рецепт приготування кабачкової ікри з морквою і майонезом мені дуже подобається. Сподіваюся, вам теж він припаде до смаку! Взагалі я не намагаюся занадто дрібно подрібнювати овочі, але якщо ви хочете домогтися ефекту однорідної маси, овочі перекрутити в блендері раз або два в процесі варіння. Для цього просто потроху зачерпуйте масу і подрібнюйте в блендері, а потім ще і ще. Бажаю удачі!
- Кабачки - 2 кілограма
- Часник - 15 зубчиків
- Томатна паста - 250 грам
- Майонез - 250 грам (жирний)
- Цукор - 100 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі мелений - 0.5 чайних ложки
- Морква - 1 кілограм

1. Кабачки і моркву пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері. Часник пропустимо через прес. Овочі помістимо в каструлю, додамо всі спеції, томатну пасту і майонез. Загалом, Усе, крім оцту.

2. Гасити треба на маленькому вогні 2-3 годину, періодично помішуючи. За цей час ви встигнете простерилізувати банки і кришки. З плином часу додамо оцет, перемішаємо все, і вимкнемо вогонь.

3. Розкладаємо ікру в гарячому вигляді по банкам, закриваємо стерильними кришками на зиму. До повного остигання зберігаємо в перевернутому вигляді, укутавши будь-що-небудь тепле. Потім перекладаємо в підвал.

4. От і все! Взимку буде смачно!