Кабачкова ікра на зиму з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам цікавий варіант, як приготувати кабачкову ікру з майонезом на зиму. Ікра виходить соковитою, її можна подавати з хлібом або в тарілці, щоб кожен взяв стільки, скільки хоче.
Овочі можна нарізати шматочками або подрібнити в м'ясорубці (блендері), щоб суміш була більш однорідною, тут як кому більше подобається. Можна додати моркву, болгарський перець, баклажани та інші овочі. Томатну пасту можна замінити томатами. Зберігають ікру в холодильнику або в коморі.
- Кабачки - 3 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Майонез - 250 грам
- Томатна паста - 250 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 2 чайних ложки
- Червоний мелений перець - 2 щіпки
- Оцет столовий 9% - 2 Ст. Ложки
1
Кабачки гарненько помийте, потім наріжте їх крупно, зубчики часнику очистіть і вимийте. Подрібніть овочі в м'ясорубці.
2
Перекладіть масу в каструлю і відправте на вогонь, після закипання варіть півгодини.
3
Через 30 хвилин додайте в каструлю майонез, томатну пасту, сіль, цукровий пісок, рослинна олія, варите масу ще 120 хвилин.
4
Влийте столовий оцет і додайте 2 щіпки червоного меленого перцю, перемішайте.
5
Простерилизуйте банки і кришки. Ікру перекладіть в банки і закупорьте.
6
Переверніть банки верх дном і залиште до повного охолодження. Смачного!