Кролик в сметані в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кролик в сметані в духовці виходить ароматним, ніжним, покритим сметанним соусом кремової консистенції. Подають його з картоплею, рисом або хлібом, який можна вмочати в соус. Поїхали!
Кількість порцій: 3-5
- Кролик - 1 штука(1-1, 2 кг)
- Вершкове масло - 80 грам
- Цибулина - 1 штука
- Лук-пориста, стебло - 1 штука
- Морквина - 4-5 штук
- Петрушка, корінь - 1 штука
- Селера, корінь - 1/3 штуки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Крем - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Чебрець сушений - За смаком
- Розмарин свіжий - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 1 Склянка (або більше, якщо треба)
- Масло рослинне - 3-5 Ст. Ложок
1. Кролика обробити, промийте, просушіть. Викладіть частини кролика в високу каструлю, натріть спеціями, сіллю, перцем. Видавіть сік лимона прямо на кролика. Залиште маринуватися на ніч в холодильнику.
2. На наступний день смахніте спеції з шматочків кролика. Обваляйте в борошні й обсмажте до золотисто-коричневої скоринки на олії.
3. Перекладіть у жароміцних форму.
4. Влийте в форму або каструлю до кролику 0, 5 л гарячої води. Поки залиште. Почистіть і подрібніть цибулю, порей і часник. Обсмажте в сковороді на вершковому маслі.
5. Коренеплоди і морква почистіть і наріжте, додайте до цибулі. Додати сіль, поперчіть, тушкуйте до м'якості. Потім додайте до кролику. Туди ж відправте лавровий лист.
6. У каструлю або форму для запікання викладіть сметану, закрийте кришкою і запікайте при температурі 180 градусів протягом 1, 5 годину. У процесі готування помішувати. Якщо сильно кипить, відкрийте кришку. Смачного!