Рецепт Кролик в сметані в духовці фото

Кролик в сметані в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Молочні продукти , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кролик в сметані в духовці виходить ароматним, ніжним, покритим сметанним соусом кремової консистенції. Подають його з картоплею, рисом або хлібом, який можна вмочати в соус. Поїхали!

Кількість порцій: 3-5
  • Кролик - 1 штука(1-1, 2 кг)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Лук-пориста, стебло - 1 штука
  • Морквина - 4-5 штук
  • Петрушка, корінь - 1 штука
  • Селера, корінь - 1/3 штуки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Крем - 300 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Чебрець сушений - За смаком
  • Розмарин свіжий - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Борошно - 1 Склянка (або більше, якщо треба)
  • Масло рослинне - 3-5 Ст. Ложок
кролик в сметані в духовці - фото крок 1
1. Кролика обробити, промийте, просушіть. Викладіть частини кролика в високу каструлю, натріть спеціями, сіллю, перцем. Видавіть сік лимона прямо на кролика. Залиште маринуватися на ніч в холодильнику.
кролик в сметані в духовці - фото крок 2
2. На наступний день смахніте спеції з шматочків кролика. Обваляйте в борошні й обсмажте до золотисто-коричневої скоринки на олії.
кролик в сметані в духовці - фото крок 3
3. Перекладіть у жароміцних форму.
кролик в сметані в духовці - фото крок 4
4. Влийте в форму або каструлю до кролику 0, 5 л гарячої води. Поки залиште. Почистіть і подрібніть цибулю, порей і часник. Обсмажте в сковороді на вершковому маслі.
кролик в сметані в духовці - фото крок 5
5. Коренеплоди і морква почистіть і наріжте, додайте до цибулі. Додати сіль, поперчіть, тушкуйте до м'якості. Потім додайте до кролику. Туди ж відправте лавровий лист.
кролик в сметані в духовці - фото крок 6
6. У каструлю або форму для запікання викладіть сметану, закрийте кришкою і запікайте при температурі 180 градусів протягом 1, 5 годину. У процесі готування помішувати. Якщо сильно кипить, відкрийте кришку. Смачного!

Схожі рецепти