Рецепт Кролик з розмарином в сметані фото

Кролик з розмарином в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви

М'ясо кролика вважається дієтичним. Тому воно дуже корисно для всіх, особливо для дітей. Якщо його загасити в сметані, то малюкам обов'язково сподобається таке м'яке і соковите м'ясо.

Хочете знати, як приготувати кролика з розмарином в сметані? Тоді цей рецепт для вас! Дуже смачне м'ясо зі сметаною підливою стане ідеальним стравою для вечері.

  • Тушка кролика - 1 штука
  • Цибуля - 5 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Розмарин, білий, зелений і рожевий перець, сіль - За смаком
  • Крем - 200 грам
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
кролик з розмарином в сметані - фото крок 1
Тушку кролика вимийте і розрубати на невеликі частини сокиркою. Замочіть м'ясо на кілька годин у холодній воді з оцтом, щоб воно стало м'яким і позбулося сторонніх запахів.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 2
В казанок налийте рафінована рослинна олія, поставте його на вогонь. Коли олія нагріється, покладіть в казанок кролика. Обсмажте шматочки з усіх боків до рум'яної скоринки.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 3
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте на великі кубики. Ви можете використовувати будь-який сорт цибулі, підійде також шалот, кримський або білий салатний.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 4
Морквину також очистіть і натріть на тертці. Вибирайте більш яскраві коренеплоди, так як в них підвищений вміст каротину, що такий корисний для нашого організму.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 5
В казанок до кролику додайте нарізані цибулю і моркву. Також покладіть туди сметану. Краще брати сметану високої жирності, не менше 20-ти відсотків. З гілочок розмарину обірвемо листя, закиньте їх в казанок. Посолити блюдо.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 6
Додайте до м'яса горошенкі різних перців. Залийте все склянкою води, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою не менше півтори години. Якщо знадобиться, в процесі приготування додавайте воду. Подавайте блюдо з гарніром або без, але обов'язково гарячим.

Схожі рецепти