Рецепт Кролик з розмарином в сметані фото

Кролик з розмарином в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

М'ясо кролика вважається дієтичним. Тому воно дуже корисно для всіх, особливо для дітей. Якщо його загасити в сметані, то малюкам обов'язково сподобається таке м'яке і соковите м'ясо.

Опис приготування:

Хочете знати, як приготувати кролика з розмарином в сметані? Тоді цей рецепт для вас! Дуже смачне м'ясо зі сметаною підливою стане ідеальним стравою для вечері.

  • Тушка кролика - 1 штука
  • Цибуля - 5 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Розмарин, білий, зелений і рожевий перець, сіль - За смаком
  • Крем - 200 грам
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
кролик з розмарином в сметані - фото крок 1
Тушку кролика вимийте і розрубати на невеликі частини сокиркою. Замочіть м'ясо на кілька годин у холодній воді з оцтом, щоб воно стало м'яким і позбулося сторонніх запахів.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 2
В казанок налийте рафінована рослинна олія, поставте його на вогонь. Коли олія нагріється, покладіть в казанок кролика. Обсмажте шматочки з усіх боків до рум'яної скоринки.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 3
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте на великі кубики. Ви можете використовувати будь-який сорт цибулі, підійде також шалот, кримський або білий салатний.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 4
Морквину також очистіть і натріть на тертці. Вибирайте більш яскраві коренеплоди, так як в них підвищений вміст каротину, що такий корисний для нашого організму.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 5
В казанок до кролику додайте нарізані цибулю і моркву. Також покладіть туди сметану. Краще брати сметану високої жирності, не менше 20-ти відсотків. З гілочок розмарину обірвемо листя, закиньте їх в казанок. Посолити блюдо.
кролик з розмарином в сметані - фото крок 6
Додайте до м'яса горошенкі різних перців. Залийте все склянкою води, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою не менше півтори години. Якщо знадобиться, в процесі приготування додавайте воду. Подавайте блюдо з гарніром або без, але обов'язково гарячим.

Схожі рецепти