Кролик файл, тушковане в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Дуже корисне м'ясо кролика можна легко приготувати смачно і досить швидко. Скористайтеся цим рецептом - і проблема вечері у вас буде практично вирішена. Вам залишиться тільки вибрати гарнір.
Страви з м'яса кролика швидко не готуються, але зате і виходять дуже соковитими, ароматними і смачними. Це за уязика, що ви його правильно приготуєте. Я пропоную вам скористатися ось цим нескладним рецептом. Завдяки йому ви дізнаєтеся, як приготувати філе кролика, тушковане в сметані. Кролик прекрасно поєднується з будь-яким гарніром, вибір за вами. Готуємо!
- Кролик файл - 700 грам
- Крем - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Чорнослив - 50-70 грам (по бажанню)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Спеції для дичини - 0, 5 чайних ложки
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(2 - маринувати кролика, 2 - для обсмажування овочів)
- Сіль - 2/3 чайних ложки
Філе кролика наріжемо на шматочки і заллємо водою, нехай постоїть так хоча б годинку. Потім приготуємо маринад. Очистимо часник, измельчим його за допомогою чеснокодавкі і змішаємо з двома ложками рослинного масла, спеціями і травами.
Промиємо і злегка обсушити кролятину, змішаємо з маринадом. Залишаючи marinovatysya годин 2.
М'ясо промаринувалося, поставимо на вогонь трохи більше середнього сковороду, обсмажити філе кролика до легкого рум'яного кольору. Потім додамо трохи води, щоб вона злегка покрила м'ясо. Солимо. Тушкуємо приблизно хвилин 30.
Якщо ви будете використовувати чорнослив, залийте його окропом хвилин на 15, а потім воду злийте, а чорнослив розріжте на шматочки.
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо соломкою і обсмажуємо хвилин 10.
Додаємо чорнослив, добре перемішуємо і обсмажуємо ще хвилинку.
Відправляємо овочі на сковороду до кролику, який вже протушкувати. Перемішуємо.
Сметану трохи розбавляємо водою або молоком, заливаємо нею кролика з овочами. Тушкуємо під кришкою на невеликому вогні хвилин 30. Пробуємо на сіль і, якщо треба, додаємо.