Крем з жовтків
(покроковий рецепт з фото)
Смачний крем з жовтків можна приготувати, якщо вони залишилися у вас в наявності, наприклад, після приготуванні білкового омлету або меренговий рулет. Заварний крем буде ідеальний з будь-випічкою!
Рецепт крему шалено простий, головне - дотримуватися зазначені поради щодо його приготування. Молоко ви можете використовувати будь-який жирності і будь-якого сорту, особливо смачний десерт на кокосовому молоці! Цукор додавайте на свій смак, хтось любить більше, хтось - менше підсолоджувача.
- Жовтки - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти. За бажанням можете додати в їх перелік ванільний ароматизатор.
Курячі жовтки викладіть в ківш з антипригарним дном або невеликий казан, всипте туди ж цукор і сіль. Розітріть жовтки з цукром віночком приблизно 2 хвилини.
Влийте молоко і ретельно збийте вміст ковша віночком, проводячи по дну і піднімаючи жовткова масу. Всипте пшеничне борошно і ще раз все гарненько збийте, щоб не утворилися грудочки. Борошно додавайте тільки в холодну масу - молоко повинно бути охолодженим, інакше вона вбьется грудками.
Помістіть ківш на плиту, включаючи помірний нагрів. Доведіть масу практично до кипіння і почніть помішувати вінчиком, коли вона почне густіти приблизно на 3 хвилині. Доведіть крем до потрібної густоти, але не до кипіння! Вимкніть нагрів і викладіть заварний крем з жовтків в ємності, остудіть.
Охолоджений крем подайте до столу як самостійний десерт або зберіть з ним тістечко, торт, інші солодощі.