Англійський вершковий крем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вам рецепт англійського крему. Вершковий і дуже смачний. Дуже добре підходить для тортів, тістечок і навіть до фруктів!
Правильно приготувати англійський крем досить складно, але результат говорить сам за себе! Десерти з ним дуже смачні! Тому пропоную готувати крем покроково, не поспішаючи і у Вас все вийде!
- Незбиране молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 300 мілілітрів (від 30% жирності)
- Яєчні жовтки - 8 штук
- Мелкокрісталіческій цукор - 80 грам
- Стручок ванілі - 1 штука (або 1 пакетик ванільного цукру)
1
Приступимо! За допомогою міксера збиваємо жовтки з цукром в високому сотейнику до густої білої піни.
2
У каструлю з товстим дном виливаємо молоко і вершки. Стручок ванілі розрізати, ложкою викладаємо насіння в каструлю з молоком і ставимо на слабкий вогонь. Масу доводимо до кипіння, але не кип'ятимо!
3
За допомогою віночка молочну масу акуратно вводимо в жовтки. Сотейник з масою ставимо на водяну баню, при цьому не перестаємо збивати масу віночком. Ні в якому разі не допустите кипіння маси, інакше жовтки згорнуться.
4
Готовність крему визначаємо таким чином: на лопатці залишається тонкий шар крему, а якщо провести по ньому пальцем - повинен залишитися слід. Після цього раджу протерти крем через сито в чисту посуд. В результаті у Вас вийде 750 мілілітрів готового англійської крему.
5
Порада! Якщо раптом англійська крем вийде дуже рідким, в нього можна спробувати додати крохмальну суміш - 1 чайну ложку крохмалю з'єднати з 1 столовою ложкою води і розмішати до отримання пасти. Але після цього крем слід проварити ще трохи до загустіння.