Англійський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Смачний хліб, приготований з пшеничного борошна. В Англії такий хліб можна зустріти під назвою "блумер" . Випічка виходить дуже ніжною, з тонкою скоринкою і приголомшливим ароматом. Рекомендую!
Приготування англійської хліба займає досить багато часу, адже тісто повинне гарненько підійти перед випіканням. Якщо все-таки вирішили готувати, фінальний результат вас не розчарує. Випічка виходить дуже хорошою і смачною. Спробуйте приготувати справжній англійський хліб в домашніх умовах!
- Борошно - 675 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Вода - 430 мілілітрів
- Мак - За смаком
Борошно просіваємо, додаємо в неї сіль. Дріжджі змішуємо з 150 мл. Теплої води (30 градусів). Борошно насипаємо гіркою, робимо по центру поглиблення, виливаємо туди воду з дріжджами, потім вливаємо іншу воду. Замішуємо тісто 10-15 хвилин. Перекладаємо його в ємність, змащену олією, і накриваємо харчовою плівкою. Ми залишаємо на 5 годин при температурі 15-20 градусів.
Що піднялося тісто викладаємо на стіл і вимішуємо 5-10 хвилин. Знову накриваємо плівкою, залишаємо ще на 2 годину.
Розділіть тісто навпіл, кожну частину розкачайте в пласт товщиною 2, 5 см. Два верхніх кута загортаємо до середини.
Закручуємо гострий кут до центру, і формуємо хліб (форма кнопки).
Застеляємо деко папером для випічки, викладаємо на нього два хліба. 30 мл води розводимо з 1/2 ç.l. Солі, змащуємо цією сумішшю хліб.
Посипаємо хліб маком. Гострим лезом або ножем робимо кілька надрізів. Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 250 градусів. Потім зменшуємо температуру до 200 градусів і випікаємо ще 25 хвилин до золотистої скоринки.
Смачного!