Англійський маффін
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, як приготувати англійський маффин? Це не той маффин, до якого ми звикли. Випічка є плоскі булочки, приготовані на сковороді. Такі прийнято подавати до сніданку.
Маффіни (булочки, коржі) подають теплими або холодними. Є їх можна не тільки на сніданок, але в Англії їх подають саме до сніданку. Випічка несолодка, тому їдять таку з варенням, джемом, медом, з вершковим маслом або вершковим сиром. Рекомендую приготувати такі.
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 0, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 склянки
- Заголовок для палітурки - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1. У великій мисці розчинити дріжджі і ½ столову ложку цукру, затримка на 5 хвилин до появи товстого шару щільної пінки.
2. В окрему ємність додайте ½ столової ложки цукру, вершкове масло, молоко і нагрівайте в мікрохвильовій печі, щоб розтопити масло.
3. Коли дріжджі будуть готові, влийте молочну суміш, посолити і додати 1 склянка борошна, ретельно перемішайте.
4. Далі додавайте по 1/3 склянки борошна за раз і після кожного додавання ретельно перемішайте. В цілому ви повинні додати 2, 5-3 склянки борошна. Слідкуйте, щоб тісто не було занадто сухим.
5. Посипте борошном рівну поверхню і викладіть на неї тісто, вимішують його 4-5 хвилин, по необхідності додайте ще трохи борошна. Залиште тісто на 15 хвилин.
6. Розкачайте тісто завтовшки в 1-1, 25 см, за допомогою форми для печива або склянки виріжте круглі форми, тісто знову розкачайте і виріжте.
7. Посипте деко кукурудзяним борошном, викладіть на нього тісто, дає, переверніть і знову притисніть, таким чином випічка з двох сторін буде покрита кукурудзяним борошном, завдяки цьому вона не прилипне.
8. Залиште заготовки на 1, 5 години в теплому місці.
9. Обсмажте заготовки на заздалегідь розігрітій чавунній сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку до появи золотистого кольору.
10. Перекладіть готові маффіни на решітку для повного охолодження.
11. Подавайте випічку до столу з джемом.