Англійський «пастуший» пиріг класичний
(покроковий рецепт з фото)
У англійців є дуже популярна страва, яке можна спробувати в будь-якому кафе чи ресторані. Тепер і ви зможете насолодитися рецептом, як приготувати англійський «Пастуший» пиріг класичний.
Такий пиріг дуже смачний і ситний. Є різні його варіації: наприклад, баранячий фарш замінюють яловичим, використовують різні поєднання овочів. Готовий пиріг остуджують хвилин 10-15, а вже потім подають до столу. Можна зробити пиріг у великій формі або порційно.
- Картопля - 0, 7 кілограма
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Фарш баранячий - 450 грам (ягняти)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Яловичий бульйон - 1 Склянка
- Пармезан - 100 грам
- Паприка - За смаком

1. Очистіть картопля і наріжте його невеликими шматочками. У каструлю налийте воду і відправте її на вогонь, сіль і poperčite, додайте картоплю в киплячу воду і варіть 15-25 хвилин.

2. Під час приготування картоплі підготуйте інші овочі: очистіть цибулину і моркву, вимийте селера.

3. Наріжте цибулину, селера і моркву дрібними кубиками. Підготуйте яловичий бульйон і фарш.

4. Злийте воду з відвареної картоплі, залиште 0, 5 склянки води в каструлі, додайте 1 столову ложку вершкового масла, сіль і poperčite, розімніть картоплю на пюре.

5. У сотейнику розігрійте 3 ложки вершкового масла на середньому вогні.

6. Додайте в каструлю цибулину, морква і селера, перемішайте.

7. Обсмажуйте овочі в сотейнику близько 15 хвилин.

8. Збільште вогонь і викладіть до овочів м'ясний фарш, гарненько розімніть його ложкою.

9. Обсмажуйте все вміст до готовності фаршу, за смаком додайте сіль, перець.

10. Ложкою відсуньте вміст в одну сторону, злийте вийшов жир, він не потрібен.

11. Додайте в каструлю борошно і перемішайте.

12. Влийте до фаршу і овочів яловичий бульйон, додайте чебрець, готуйте все до утворення густої маси.

13. У форму для запікання викладіть нижнім шаром м'ясну складову.

14. Змішайте картопля з тертим пармезаном, викладіть поверх м'ясного шару картопляне пюре, розподіліть його по всій формі.

15. Час, що залишився вершкове масло наріжте шматочками і викладіть поверх картоплі, posyp'te паприки.

16. Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30-40 хв, , до утворення рум'яної скоринки. Подавайте його через 10 хвилин після того, як дістали з печі.