Англійський пастуший пиріг
(покроковий рецепт з фото)
У кожної країни є своя страва - візитна картка. Англійська пастуший пиріг яскравий представник британської кухні. Смачна соковита випічка, готується без тесту, але тим не менше вважається пирогом.
Англійська пастуший пиріг - страва-трансформер. У ньому можна поміняти все, крім картопляного пюре і техніки приготування. А ось начинку ви можете отримати будь-яку. М'ясо, птицю, овочі, гриби, сир або суміш всього відразу - в будь-якому випадку вийде дуже смачно. Сьогодні хочу запропонувати рецепт, як приготувати англійський пастуший пиріг. Яловичина, гриби, цибулю і моркву для начинки, а зверху картопляна "шубка" з сиром. В картопля теж можна покласти будь-який сир, зелень, цибуля, головне, щоб все це добре поєднувалося за смаком. Приємного!
- Картопля - 400 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Пармезан - 3 Ст. Ложки
- Фарш яловичий - 200 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Морквина - 1 штука
- Гриби шампіньни - 100 грам
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Кріп - 1/4 пучка
Картоплю очистіть, відваріть в підсоленій воді. Додайте молоко, сир, дрібно нарізаний кріп, посоліть і зробіть пюре.
Лук і моркву почистіть і обсмажте на олії до золотистого кольору.
Додайте фарш і гриби, порізані тонкими слайсами.
Додайте часник, вустерский соус і томатну пасту. Обсмажте 30 хвилин.
Форму для запікання змастіть маслом і всипте начинку з фаршу і грибів.
Зверху викладіть картопляне пюре і рівномірно розподіліть по формі.
Виделкою зробіть канавки на пюре. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Потім включите режим гриля і печіть пиріг ще 5 хвилин, щоб вийшла гарна золотава скоринка.