Пастуший пиріг (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з даного рецептом готується з доступних інгредієнтів, головне, щоб було достатньо картоплі і м'яса. Обов'язково подивіться, як приготувати пастуший пиріг (дуже смачний) - це просто!
Цей пиріг - поєднання м'ясної страви і гарніру. Як фаршу можна брати свинячий або яловичий, також фарш можна замінити дрібно нарізаними шматочками м'яса. Картоплю треба добре проварити, щоб було зручніше довести його до стану пюре. Додайте в пюре трохи курячого бульйону, так воно вийде набагато смачніше і ароматні. Обов'язковою інгредієнтом пирога є сир - щедро натріть його на картопляний шар в кінці приготування.
- Фарш свинина + яловичина - 700 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Картопля - 10-12 штук
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець гострий - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Прованські трави - За смаком
- Базилік - За смаком
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
1. Картопля очистіть, наріжте, залийте холодною водою, приправити сіллю і відкриває Readiness. Цибулю очистіть, дві цибулини наріжте кубиками, а одну - кільцями.
2. На гарячій сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до золотистого. Викладіть на цибулю весь фарш, перемішайте і дайте м'ясу обсмажити протягом 5-7 хвилин.
3. Додайте мускатний горіх, сіль, прованські трави, перець, базилік. Перемішайте і тушкуйте, щоб вся рідина випарується. За кілька хвилин до кінця додайте бальзамічний оцет. М'ясо готове.
4. Картопля розімніть до стану пюре з вершковим маслом. Форму діаметром 26 см змастіть вершковим маслом. Зверху викладіть м'ясо, картопля і розрівняйте. Зробіть виделкою борозенки на картопляному пюре.
5. Зверху викладіть нарізану кільцями цибулю. Надішліть пиріг в духовку на 10 хвилин, потім викладіть зверху тертий твердий сир і знову відправте на 5 хвилин в духовку. Смачного!