Рецепт Класичний пастуший пиріг фото

Класичний пастуший пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Пастуший пиріг є запіканку з картоплі з м'ясним фаршем і овочами. Варіацій такого пирога багато. Я уявляю рецепт, який розповість, як приготувати класичний пастуший пиріг.

Опис приготування:

Пастуший пиріг, незважаючи на свою назву, звичайно, ніякий не пиріг, а справжнісінька запіканка. Рецепт цього старовинного англійського страви практично не змінився за кілька століть. Пастуший пиріг - це традиційне старовинне блюдо британської кухні. Це не що інше, як запіканка з картопляного пюре з фаршем і овочами. Цю ситну запіканку можна подавати як основну обідній гаряче блюдо.


  • Фарш - 500 грам (з яловичини)
  • Картопля - 4 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 1/4 склянки (жирні
    )
класичний пастуший пиріг - фото крок 1
1. Зваріть картоплю, зробіть з нього пюре.
класичний пастуший пиріг - фото крок 2
2. В сковороде нагрейте сливочное и растительное масло. Обсмажте подрібнену цибулю, часник, Морковь и кукурузу на среднем огне в течение 3-ех минут. Добавьте говяжий фарш в сковороду, Готовьте его до коричневого цвета.
класичний пастуший пиріг - фото крок 3
3. Влейте бульон в сковороду, Приправьте фарш солью, перцем, Паприкой и тимьяном. Прокип'ятіть бульйон 5 хвилин. Добавьте пюре из картофеля, Сливки и тщательно перемешайте всё.
класичний пастуший пиріг - фото крок 4
4. Испеките пирог в разогретой до180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Подавайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти