Класичний пастуший пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пастуший пиріг є запіканку з картоплі з м'ясним фаршем і овочами. Варіацій такого пирога багато. Я уявляю рецепт, який розповість, як приготувати класичний пастуший пиріг.
Пастуший пиріг, незважаючи на свою назву, звичайно, ніякий не пиріг, а справжнісінька запіканка. Рецепт цього старовинного англійського страви практично не змінився за кілька століть. Пастуший пиріг - це традиційне старовинне блюдо британської кухні. Це не що інше, як запіканка з картопляного пюре з фаршем і овочами. Цю ситну запіканку можна подавати як основну обідній гаряче блюдо.
- Фарш - 500 грам (з яловичини)
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Вершки - 1/4 склянки (жирні
)
1. Зваріть картоплю, зробіть з нього пюре.
2. В сковороде нагрейте сливочное и растительное масло. Обсмажте подрібнену цибулю, часник, Морковь и кукурузу на среднем огне в течение 3-ех минут. Добавьте говяжий фарш в сковороду, Готовьте его до коричневого цвета.
3. Влейте бульон в сковороду, Приправьте фарш солью, перцем, Паприкой и тимьяном. Прокип'ятіть бульйон 5 хвилин. Добавьте пюре из картофеля, Сливки и тщательно перемешайте всё.
4. Испеките пирог в разогретой до180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Подавайте блюдо гарячим.