Пастуший пиріг класичний
(покроковий рецепт з фото)
Колись в одній з телепередач Гордон Рамзі повідав свій рецепт сільського вівчарського пирога. Припав мені він до душі. Продукти були доступні, і було видно, що смак буде ідеальним.
Пастуший пиріг (картопляна запіканка з м'ясом) є класичним британським блюдом, рецептура його приготування сягає своїм корінням в далеку Шотландію або на північ Англії. Спочатку його готували із залишків і обрізків м'яса, залишків жаркого. Найчастіше в якості м'яса використовувалася баранина, тушкована з цибулею, морквою та горохом. Пропоную вам відмінний варіант, як приготувати пастуший пиріг класичний.
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш м'ясний - 700 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Твердий сир - 100 грам
- Яйце - 1 штука
Очистіть картопля від шкірки. Залийте картопля водою. Коли закипить, солона вода. Варіть до готовності.
Морква очистити від шкірки і натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками. Для подрібнення цибулі можна використовувати шатківницю або блендер.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, пізніше додайте моркву, протушкувати все разом 10 хвилин.
Додайте фарш. Змішавши фарш з овочами, тушкуйте до готовності. Буде легше, якщо ви відразу при гасінні увіллє в сковороду стакан води. Тоді м'ясо трохи розійдеться, протушкувати швидше і стане ніжніше.
Додайте томатну пасту, сіль, спеції, Довести до смаку.
У форму для запікання викладіть м'ясну начинку. Розрівняйте.
Картопля доварити до готовності. Злийте воду. Картопля тепер потовчіть в пюре. Додайте 1 яйце, спеції, трохи молока. Збийте до утворення ніжного і повітряного пюре. Викладіть картопляне пюре на шар м'яса. Розрівняйте.
Столовою ложкою нанесіть рельєф на шарі картоплі.
Натріть на крупній тертці твердий сир. Посипте шар картоплі тертим сиром.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пастуший пиріг в духовці 40 хвилин.