Рецепт Пастуший пиріг класичний фото

Пастуший пиріг класичний
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Колись в одній з телепередач Гордон Рамзі повідав свій рецепт сільського вівчарського пирога. Припав мені він до душі. Продукти були доступні, і було видно, що смак буде ідеальним.

Опис приготування:

Пастуший пиріг (картопляна запіканка з м'ясом) є класичним британським блюдом, рецептура його приготування сягає своїм корінням в далеку Шотландію або на північ Англії. Спочатку його готували із залишків і обрізків м'яса, залишків жаркого. Найчастіше в якості м'яса використовувалася баранина, тушкована з цибулею, морквою та горохом. Пропоную вам відмінний варіант, як приготувати пастуший пиріг класичний.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Фарш м'ясний - 700 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Твердий сир - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
пастуший пиріг класичний - фото крок 1
Очистіть картопля від шкірки. Залийте картопля водою. Коли закипить, солона вода. Варіть до готовності.
пастуший пиріг класичний - фото крок 2
Морква очистити від шкірки і натріть на крупній тертці.
пастуший пиріг класичний - фото крок 3
Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками. Для подрібнення цибулі можна використовувати шатківницю або блендер.
пастуший пиріг класичний - фото крок 4
На рослинному маслі обсмажити цибулю, пізніше додайте моркву, протушкувати все разом 10 хвилин.
пастуший пиріг класичний - фото крок 5
Додайте фарш. Змішавши фарш з овочами, тушкуйте до готовності. Буде легше, якщо ви відразу при гасінні увіллє в сковороду стакан води. Тоді м'ясо трохи розійдеться, протушкувати швидше і стане ніжніше.
пастуший пиріг класичний - фото крок 6
Додайте томатну пасту, сіль, спеції, Довести до смаку.
пастуший пиріг класичний - фото крок 7
У форму для запікання викладіть м'ясну начинку. Розрівняйте.
пастуший пиріг класичний - фото крок 8
Картопля доварити до готовності. Злийте воду. Картопля тепер потовчіть в пюре. Додайте 1 яйце, спеції, трохи молока. Збийте до утворення ніжного і повітряного пюре. Викладіть картопляне пюре на шар м'яса. Розрівняйте.
пастуший пиріг класичний - фото крок 9
Столовою ложкою нанесіть рельєф на шарі картоплі.
пастуший пиріг класичний - фото крок 10
Натріть на крупній тертці твердий сир. Посипте шар картоплі тертим сиром.
пастуший пиріг класичний - фото крок 11
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пастуший пиріг в духовці 40 хвилин.

Схожі рецепти