Рибні котлети на пару в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Для рибних котлет нам знадобляться тушки хека або минтая. М'ясо цих риб дієтичні, нежирне і без кісток. Відмінний котлетний варіант за всіма параметрами, чи не так?
Для дієтичного харчування використовуйте рибу н жирних сортів. Вершки можна замінити на домашнє жирне молоко. Смак котлет можна урізноманітнити різними спеціями. Хай щастить! А я поки розповім, як приготувати рибні котлети на пару в мультиварці.
- Хек - 800 грам (тушка без голови)
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Білі хліб - 1 скибочку
Підготуйте продукти для котлет. Якщо риба заморожена, то заздалегідь дістаньте її з морозилки і розморозити в пакеті при кімнатній температурі. Очистіть цибулину.
Хліб поламайте на шматочки і залийте вершками. Залиште на час, щоб розмокнув. Жирність вершків на смак не впливає, лише підвищує калорійність котлет.
Цибулину поріжте на 4 частини деталей. Рибу відокремте від шкіри і кісток.
У чашу блендера складіть рибне філе, цибуля, хліб, вимочений у вершках, сіль і яйце. Подрібніть все до стану фаршу.
З фаршу сформуйте вологими руками котлетки, вкладати їх в сито або multivarki пароварки. Якщо фарш вийшов занадто рідким (таке буває, коли риба була неправильно заморожена), потрібно додати пару ложок манки або муки.
Встановіть контейнер для варіння на пару в мультиварку, попередньо налив в чашу 500-700 мл. Води. Виберіть режим "пар", час - 25 хвилин. Через заданий час відкрийте кришку мультиварки і обережно витягніть контейнер. Зніміть котлетки, подайте їх гарячими до столу. Смачного!