Рецепт Мухаммара фото

Мухаммара
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
Овочі, Горіхи, Грецькі горіхи, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На вечерю

Мухаммара - це закуска, дуже популярна в країнах Близького Сходу (індичка, Ізраїль, Сирія). По суті, це дуже ніжне й ароматне пюре з солодких перців і волоського горіха. Подають з хлібом.

Мухаммара - одна з численних овочевих пюреобразних закусок, яка дуже популярна в багатьох близькосхідних країнах. Там, як правило. Цю закуску подають до свіжого хлібу або сухарикам і використовують в якості намазки. Так роблю і я - виходить дуже смачно, особливо якщо і хліб свіжий, ще дихаючий, і мухаммара - теж прямо з печі… мммм!

  • Солодкий перець - 3 штуки
  • Грецькі горіхи - 3/4 склянки
  • Часник - 1 зубчик
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Зіра мелена - 1 Чайна ложка
  • Мелений червоний перець - 1/2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Панірувальні сухарі - 1/4 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Листя м'яти - - За смаком (для прикраси)
мухаммара - фото крок 1
Перці розрізаємо навпіл на дві однакові половинки, очищаємо від насіння і мембран. Розрізаною стороною вниз викладаємо перці на деко, застелений листом фольги.
мухаммара - фото крок 2
Ставимо перці в духовку і запікаємо при 190 градусах до тих пір, поки шкірка перцю не обвуглиться. Це зазвичай хвилин 10-20.
мухаммара - фото крок 3
Відразу з духовки перці перекладаємо в целофановий пакет, щільно зав'язуємо і залишаємо хвилин на 20. Це робиться для того, щоб було легше зняти підгорілу шкірку з перців.
мухаммара - фото крок 4
Через 20 хвилин дістаємо перці з пакета і без особливих труднощів знімаємо з них шкірку.
мухаммара - фото крок 5
Ось так повинен виглядати очищений перець.
мухаммара - фото крок 6
Волоські горіхи приблизно хвилину підсмажуємо на сухій сковороді.
мухаммара - фото крок 7
В кухонний комбайн або чашу блендера складаємо перці (їх для зручності можна довільно нарізати трохи дрібніше), горіхи і всі інші інгредієнти рецепту.
мухаммара - фото крок 8
Подрібнюємо до однорідності. Тепер пробуємо на смак і, якщо треба, коригуємо його - додаємо сіль або спеції, воду (якщо занадто густо), лимонний сік (якщо потрібно підкислити). Словом, вирівнюємо на смак.
мухаммара - фото крок 9
Подаємо зі свіженьким хлібом, прикрасивши листочком м'яти. Смачного!

Схожі рецепти