Мухаммара
(покроковий рецепт з фото)
Мухаммара - це закуска, дуже популярна в країнах Близького Сходу (індичка, Ізраїль, Сирія). По суті, це дуже ніжне й ароматне пюре з солодких перців і волоського горіха. Подають з хлібом.
Мухаммара - одна з численних овочевих пюреобразних закусок, яка дуже популярна в багатьох близькосхідних країнах. Там, як правило. Цю закуску подають до свіжого хлібу або сухарикам і використовують в якості намазки. Так роблю і я - виходить дуже смачно, особливо якщо і хліб свіжий, ще дихаючий, і мухаммара - теж прямо з печі… мммм!
- Солодкий перець - 3 штуки
- Грецькі горіхи - 3/4 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Зіра мелена - 1 Чайна ложка
- Мелений червоний перець - 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Панірувальні сухарі - 1/4 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Листя м'яти - - За смаком (для прикраси)
Перці розрізаємо навпіл на дві однакові половинки, очищаємо від насіння і мембран. Розрізаною стороною вниз викладаємо перці на деко, застелений листом фольги.
Ставимо перці в духовку і запікаємо при 190 градусах до тих пір, поки шкірка перцю не обвуглиться. Це зазвичай хвилин 10-20.
Відразу з духовки перці перекладаємо в целофановий пакет, щільно зав'язуємо і залишаємо хвилин на 20. Це робиться для того, щоб було легше зняти підгорілу шкірку з перців.
Через 20 хвилин дістаємо перці з пакета і без особливих труднощів знімаємо з них шкірку.
Ось так повинен виглядати очищений перець.
Волоські горіхи приблизно хвилину підсмажуємо на сухій сковороді.
В кухонний комбайн або чашу блендера складаємо перці (їх для зручності можна довільно нарізати трохи дрібніше), горіхи і всі інші інгредієнти рецепту.
Подрібнюємо до однорідності. Тепер пробуємо на смак і, якщо треба, коригуємо його - додаємо сіль або спеції, воду (якщо занадто густо), лимонний сік (якщо потрібно підкислити). Словом, вирівнюємо на смак.
Подаємо зі свіженьким хлібом, прикрасивши листочком м'яти. Смачного!