Брокколі на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі дуже схожа на цвітну капусту. Її можна смажити обваляти в сухарях, варити з неї супи або використовувати в салатах. Не менш смачно вийде якщо приготувати брокколі на мангалі.
У сезон шашликів, поки мангал або гриль ще гарячий, смажте овочі. Наприклад, можна приготувати смачну і апетитну брокколі, попередньо замаринувавши капусту в оливковій олії і улюблених спеціях. Такий спосіб приготування додасть капусті яскравий і насичений смак, який нікого не залишить байдужим. Брокколі можна подати як закуску, використовувати як гарнір або як інгредієнт для смачних салатів.
- Капуста брокколі - 300 грам
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти. Брокколі необхідно розібрати на суцвіття, переконавшись, що вони не такі маленькі і не будуть падати через гриль.

Відваріть брокколі в підсоленій воді протягом 3 хвилин, щоб вона залишилася тендітною і зберегла свій колір. Потім вийміть і опустіть відразу в миску з крижаною водою, після чого воду злийте і відкиньте капусту на сито.

Помістіть брокколі в глибоку миску, полийте оливковою олією, посипте сіллю і спеціями за смаком. Добре перемішайте і залиште на 10-20 хвилин.

Тим часом часник очистіть і наріжте пластинами. Обсмажте буквально 1-2 хвилини на оливковій олії. Як тільки часник віддасть свій аромат, перелийте масло в скляну баночку, його ми будемо пізніше використовувати для заправки.

Викладіть суцвіття на решітку і смажте брокколі на мангалі до легкої м'якості і рум'яної скоринки.

Перекладіть капусту на блюдо сервіровки, полийте ароматним маслом, посипте пармезаном або лимонною цедрою і подавайте до столу. Брокколі на грилі готова. Смачного!