Варення з кабачків з лимоном і апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Варення з кабачків? запросто! Сам по себе кабачок - без запаху і майже без смаку овоч. Візьмемо ароматні лимон і апельсин, додамо ванілін, а взимку будемо насолоджуватися смачним варенням.
Рецепт, як приготувати варення з кабачків з лимоном і апельсином, до неподобства простий. Засипте порізані овочі і фрукти, засипте їх цукром і проваріть кілька разів. А результат я впевнена, вам сподобається! Готуйте з задоволенням!
- Кабачок - 1 кілограм
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 700 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
Кабачки очистіть, видаліть насіння, наріжте овоч дрібними кубиками.
Апельсини ретельно вимийте, обдайте окропом і наріжте на маленькі шматочки.
Лимон вимийте, очистіть від шкірки і наріжте на маленькі шматочки.
Засипте цукром і відставте на час, щоб кабачки пустили сік.
Доведіть кабачки до кипіння. Я готувала в мультиварці на режимі "мультіповар" при 130 градусах 10 хвилин. Залиште до повного охолодження. Потім повторіть процедуру 4 рази. В кінці додайте ванільний цукор і перемішайте.
Закипіле варення перекладіть в стерильні банки і закрутіть кришками. У мене вийшло дві 0, 5 L. Банки і маленька розетка. Зберігати в прохолодному місці. Готуйте з задоволенням!