Рецепт Варення з гарбуза з лимоном і апельсином фото

Варення з гарбуза з лимоном і апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Апельсин , Гарбуз , Лимон
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Такого ви точно ще не пробували! Як вам ідея зробити смачне варення з гарбуза з кислинкою? розповідаю, як приготувати варення з гарбуза з лимоном і апельсином! смачне, соковите, ароматне і ніжне!

Опис приготування:

Ви обов'язково зможете повторити цей чудовий рецепт у себе вдома. Варення вийде смачним, з насиченим кисло-солодким смаком і особливо бархатистою текстурою, яка з'являється за рахунок крохмалю. Якщо будете закочувати банки на зиму, крохмаль не додавайте. За час настоювання в підвалі воно і саме загусне до потрібної консистенції. Хай щастить!

  • Гарбуз - 600 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Яблука - 3 штуки
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Апельсин - 0.5 штуки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Заголовок Бондюель - 2 Ст. Ложки (якщо будете варення закривати на зиму, тоді не додавайте борошно.)
  • Обкладинка - За смаком
варення з гарбуза з лимоном і апельсином - фото крок 1
1. Вимийте гарбуз і наріжте її невеликими кубиками, попередньо позбавивши від шкірки. Залийте в каструлю воду, додайте цукор і гарбуз кубиками. На дрібному вогні доведіть масу до кипіння.
варення з гарбуза з лимоном і апельсином - фото крок 2
2. Далі додаємо потроху всі інші інгредієнти. Поріжте яблука невеликими кубиками і відправте в каструлю. Як тільки після закладки відновилося кипіння - знову додаємо ще один інгредієнт і перемішуємо. За яблуками покладіть родзинки.
варення з гарбуза з лимоном і апельсином - фото крок 3
3. В останню чергу треба додавати апельсини і лимони. Їх потрібно ретельно промити і віко нарізати разом зі шкіркою. Покладіть їх в каструлю, а також в самому кінці Відведіть туди крохмаль і корицю. Все добре перемішайте і відразу знімайте з вогню.
варення з гарбуза з лимоном і апельсином - фото крок 4
4. Розкладіть ще гаряче варення по стерилізованим банкам і закатати. Або просто закрийте банки кришками з закрутками, якщо плануєте їсти варення, не чекаючи зими.

Схожі рецепти