Варення з гарбуза з лимоном і апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Такого ви точно ще не пробували! Як вам ідея зробити смачне варення з гарбуза з кислинкою? розповідаю, як приготувати варення з гарбуза з лимоном і апельсином! смачне, соковите, ароматне і ніжне!
Ви обов'язково зможете повторити цей чудовий рецепт у себе вдома. Варення вийде смачним, з насиченим кисло-солодким смаком і особливо бархатистою текстурою, яка з'являється за рахунок крохмалю. Якщо будете закочувати банки на зиму, крохмаль не додавайте. За час настоювання в підвалі воно і саме загусне до потрібної консистенції. Хай щастить!
- Гарбуз - 600 грам
- Ізюм - 50 грам
- Цукор - 300 грам
- Яблука - 3 штуки
- Лимон - 0.5 штуки
- Апельсин - 0.5 штуки
- Вода - 200 мілілітрів
- Заголовок Бондюель - 2 Ст. Ложки (якщо будете варення закривати на зиму, тоді не додавайте борошно.)
- Обкладинка - За смаком
1. Вимийте гарбуз і наріжте її невеликими кубиками, попередньо позбавивши від шкірки. Залийте в каструлю воду, додайте цукор і гарбуз кубиками. На дрібному вогні доведіть масу до кипіння.
2. Далі додаємо потроху всі інші інгредієнти. Поріжте яблука невеликими кубиками і відправте в каструлю. Як тільки після закладки відновилося кипіння - знову додаємо ще один інгредієнт і перемішуємо. За яблуками покладіть родзинки.
3. В останню чергу треба додавати апельсини і лимони. Їх потрібно ретельно промити і віко нарізати разом зі шкіркою. Покладіть їх в каструлю, а також в самому кінці Відведіть туди крохмаль і корицю. Все добре перемішайте і відразу знімайте з вогню.
4. Розкладіть ще гаряче варення по стерилізованим банкам і закатати. Або просто закрийте банки кришками з закрутками, якщо плануєте їсти варення, не чекаючи зими.