Рецепт Варення з гарбуза з яблуком і лимоном фото

Варення з гарбуза з яблуком і лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Яблука , Гарбуз , Лимон
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

У рецепті ви побачите, як приготувати варення з гарбуза з яблуком і лимоном. Воно виходить солодким, ароматним і сонячним ласощами. Вибираючи яблука, віддавайте перевагу солодким і ароматним сортам.

Опис приготування:

Для варення поріжте гарбуз і яблуко кубиками, а лимон - часточками. Засипте цукром і дайте пустити сік. Кількість часу залежить від сорту. Потім приварите раз 5-6 і закатати в стерильні баночки. Хай щастить!

  • Гарбуз садові - 700 грам
  • Яблуко - 300 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Цукор - 700 грам
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 1
Підготуйте продукти для варення. Якщо лимончик невеликий, можна порізати цілий, якщо великий, то половинки буде досить.
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 2
Зніміть з гарбуза шкірку товсту і внутрішній волокнистий край. Поріжте овоч невеликими шматочками.
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 3
Половинку лимона поріжте часточками. Другу половинку залиште поки.
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 4
З яблука зніміть шкірку, поріжте невеликими кубиками і збризніть лимонним соком, щоб не потемніли.
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 5
Складіть в нержавіючу каструлю гарбуз, яблука та лимонні дольки.
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 6
Засипте цукром і залиште на 3-4-5 годин, щоб гарбуз пустила сік.
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 7
Коли соку буде досить, поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Залиште. Коли повністю охолоне, знову доведіть до кипіння. Проробіть так 5-6 раз.
варення з гарбуза з яблуком і лимоном - фото крок 8
Коли варення стане як би"скляним" - воно готове. Шматочки повинні стати цілими і прозорими. Варення готове. Можна розкладати його по стерильним баночках і закочувати.

Схожі рецепти