Варення з гарбуза з яблуком і лимоном
(покроковий рецепт з фото)
У рецепті ви побачите, як приготувати варення з гарбуза з яблуком і лимоном. Воно виходить солодким, ароматним і сонячним ласощами. Вибираючи яблука, віддавайте перевагу солодким і ароматним сортам.
Для варення поріжте гарбуз і яблуко кубиками, а лимон - часточками. Засипте цукром і дайте пустити сік. Кількість часу залежить від сорту. Потім приварите раз 5-6 і закатати в стерильні баночки. Хай щастить!
- Гарбуз садові - 700 грам
- Яблуко - 300 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цукор - 700 грам
Підготуйте продукти для варення. Якщо лимончик невеликий, можна порізати цілий, якщо великий, то половинки буде досить.
Зніміть з гарбуза шкірку товсту і внутрішній волокнистий край. Поріжте овоч невеликими шматочками.
Половинку лимона поріжте часточками. Другу половинку залиште поки.
З яблука зніміть шкірку, поріжте невеликими кубиками і збризніть лимонним соком, щоб не потемніли.
Складіть в нержавіючу каструлю гарбуз, яблука та лимонні дольки.
Засипте цукром і залиште на 3-4-5 годин, щоб гарбуз пустила сік.
Коли соку буде досить, поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Залиште. Коли повністю охолоне, знову доведіть до кипіння. Проробіть так 5-6 раз.
Коли варення стане як би "скляним" - воно готове. Шматочки повинні стати цілими і прозорими. Варення готове. Можна розкладати його по стерильним баночках і закочувати.