Сироп з ожини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Ділюся рецептом дуже простого сиропу з ожини. Він універсальний - підійде для ранкових тостів, гранола і каші, їм можна поливати млинці і оладки або використовувати в солодкій випічці.
Опис приготування:
Докладніше, як приготувати сироп з ожини, я розповім нижче. Ягода підійде як свіжа, так і заморожена. Якщо хочете зробити сироп густішим, то при варінні додайте трохи пектину.
- Ожина - 250 грам
- Цукор - 125 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1/2 склянки
Підготуйте всі інгредієнти.
Ожину посипте цукром і залиште на 10-20 хвилин, щоб вона дала сік.
Перекладіть ягоду в каструлю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
Подрібніть ягоду в блендері, потім процідіть від кісточок через сито. Додайте сік лимона і воду, варіть сироп ще 5-10 хвилин.
Перелийте сироп в баночку і залиште до повного охолодження.
Сироп з ожини готовий!
Смачного!