Кисіль з ожини
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль з ожини - дуже корисне і поживне блюдо. Воно відмінно підійде на полуденок і доповнить легка вечеря. Для приготування киселю використовується вода, ожина, цукор і картопляний крохмаль.
Ожина - дуже красива і корисна ягода, яка має загальнозміцнювальну дію на організм. У ній міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. Ягоди ожини можна морозити, варити з них варення і варити чудовий кисіль.
Для приготування киселю з ожини приготуйте свіжі ягоди. Очистіть їх від гілочок і плодоніжок і промийте.
1. Ягоди ожини протріть через сито.
2. Отриманий сік процідіть і охолодіть.
3. Частину, що залишилася мезгу залийте 700 мл гарячої води і доведіть до кипіння. Закіпевшую мезгу з водою процідіть.
4. У проціджений сік додайте цукор і щіпку лимонної кислоти. Перемішайте.
5. Розведіть крохмаль, що залишився за рецептом кількістю води (200 мл). Кількість крохмалю регулюйте в залежності від того, який гуcтоти кисіль ви бажаєте отримати. Чим більше крохмалю - тим кисіль буде гущі. Головне - крохмаль гарненько перемішати, щоб не було грудочок.
6. Влийте "крохмальну воду" в охолоджений сік. Доведіть до кипіння.
7. У готовий кисіль додайте охолоджений сік з ягід ожини і охолодіть повністю.
Кисіль з ожини готовий!
Смачного!
- Вода - 1 літр
- Ожина - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Картопляний крохмаль - 50-70 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
Для приготування киселю з ожини приготуйте свіжі ягоди. Очистіть їх від гілочок і плодоніжок і промийте.
1. Ягоди ожини протріть через сито.
2. Отриманий сік процідіть і охолодіть.
3. Частину, що залишилася мезгу залийте 700 мл гарячої води і доведіть до кипіння. Закіпевшую мезгу з водою процідіть.
4. У проціджений сік додайте цукор і щіпку лимонної кислоти. Перемішайте.
5. Розведіть крохмаль, що залишився за рецептом кількістю води (200 мл). Кількість крохмалю регулюйте в залежності від того, який гуcтоти кисіль ви бажаєте отримати. Чим більше крохмалю - тим кисіль буде гущі. Головне - крохмаль гарненько перемішати, щоб не було грудочок.
6. Влийте "крохмальну воду" в охолоджений сік. Доведіть до кипіння.
7. У готовий кисіль додайте охолоджений сік з ягід ожини і охолодіть повністю.
Кисіль з ожини готовий!
Смачного!