Рецепт Кисіль з ожини фото

Кисіль з ожини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Ожина
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Корисний обід
Напої, Кислий

Кисіль з ожини - дуже корисне і поживне блюдо. Воно відмінно підійде на полуденок і доповнить легка вечеря. Для приготування киселю використовується вода, ожина, цукор і картопляний крохмаль.

Ожина - дуже красива і корисна ягода, яка має загальнозміцнювальну дію на організм. У ній міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. Ягоди ожини можна морозити, варити з них варення і варити чудовий кисіль.

Для приготування киселю з ожини приготуйте свіжі ягоди. Очистіть їх від гілочок і плодоніжок і промийте.

1. Ягоди ожини протріть через сито.

2. Отриманий сік процідіть і охолодіть.

3. Частину, що залишилася мезгу залийте 700 мл гарячої води і доведіть до кипіння. Закіпевшую мезгу з водою процідіть.

4. У проціджений сік додайте цукор і щіпку лимонної кислоти. Перемішайте.

5. Розведіть крохмаль, що залишився за рецептом кількістю води (200 мл). Кількість крохмалю регулюйте в залежності від того, який гуcтоти кисіль ви бажаєте отримати. Чим більше крохмалю - тим кисіль буде гущі. Головне - крохмаль гарненько перемішати, щоб не було грудочок.

6. Влийте "крохмальну воду" в охолоджений сік. Доведіть до кипіння.

7. У готовий кисіль додайте охолоджений сік з ягід ожини і охолодіть повністю.

Кисіль з ожини готовий!

Смачного!

  • Вода - 1 літр
  • Ожина - 250 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Картопляний крохмаль - 50-70 грам
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
Ожина - дуже красива і корисна ягода, яка має загальнозміцнювальну дію на організм. У ній міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. Ягоди ожини можна морозити, варити з них варення і варити чудовий кисіль.

Для приготування киселю з ожини приготуйте свіжі ягоди. Очистіть їх від гілочок і плодоніжок і промийте.

1. Ягоди ожини протріть через сито.

2. Отриманий сік процідіть і охолодіть.

3. Частину, що залишилася мезгу залийте 700 мл гарячої води і доведіть до кипіння. Закіпевшую мезгу з водою процідіть.

4. У проціджений сік додайте цукор і щіпку лимонної кислоти. Перемішайте.

5. Розведіть крохмаль, що залишився за рецептом кількістю води (200 мл). Кількість крохмалю регулюйте в залежності від того, який гуcтоти кисіль ви бажаєте отримати. Чим більше крохмалю - тим кисіль буде гущі. Головне - крохмаль гарненько перемішати, щоб не було грудочок.

6. Влийте "крохмальну воду" в охолоджений сік. Доведіть до кипіння.

7. У готовий кисіль додайте охолоджений сік з ягід ожини і охолодіть повністю.

Кисіль з ожини готовий!

Смачного!

Схожі рецепти