Смажені пиріжки з вишнею на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом тісто на кефірі для смажених пиріжків готується просто і без дріжджів. У смажених пиріжків на кефірі може бути абсолютно різна начинка, спробуйте на цей раз з вишнею.
Борошно краще просівати 2-3 рази, щоб вона наситилася киснем, тоді будь-які вироби будуть пишніше і повітряні. Готуйте такі пиріжки відразу перед смаженням, інакше з вишень потече сік. Якщо на сковороду все ж витік вишневий сік, раджу кожен раз міняти масло.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 700 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 2 чайних ложки
- Вишня - 800 грам
- Цукор - 100 грам (в начинку)
1. У просіяне борошно додайте кефір.
2. Додайте яйце, сіль, цукор, соду, добре перемішайте.
3. Тісто викладіть на дошку, рясно посипану борошном, і вимісити руками, поки воно не стане м'яким.
4. Гострим ножем розділіть тісто на 3 частини, скачайте джгути. Наріжте їх порційними шматочками.
5. Вишню очистіть від кісточок. Кожен коржик з тіста пріплюсніте пальцями, в центр покладіть вишню і чайну ложку цукру. Акуратно з'єднайте краї так, щоб вийшов пиріжок.
6. На сковороді розігрійте олію. Викладіть пиріжки рубчиком вгору. Перевертайте пиріжок, коли він стане золотистого кольору.
7. Можна викласти готові пиріжки на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Готово!