Рецепт Смажені пиріжки з вишнею на кефірі фото

Смажені пиріжки з вишнею на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Кефір , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

За цим рецептом тісто на кефірі для смажених пиріжків готується просто і без дріжджів. У смажених пиріжків на кефірі може бути абсолютно різна начинка, спробуйте на цей раз з вишнею.

Опис приготування:

Борошно краще просівати 2-3 рази, щоб вона наситилася киснем, тоді будь-які вироби будуть пишніше і повітряні. Готуйте такі пиріжки відразу перед смаженням, інакше з вишень потече сік. Якщо на сковороду все ж витік вишневий сік, раджу кожен раз міняти масло.

  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 700 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Вишня - 800 грам
  • Цукор - 100 грам (в начинку)
смажені пиріжки з вишнею на кефірі - фото крок 1
1. У просіяне борошно додайте кефір.
смажені пиріжки з вишнею на кефірі - фото крок 2
2. Додайте яйце, сіль, цукор, соду, добре перемішайте.
смажені пиріжки з вишнею на кефірі - фото крок 3
3. Тісто викладіть на дошку, рясно посипану борошном, і вимісити руками, поки воно не стане м'яким.
смажені пиріжки з вишнею на кефірі - фото крок 4
4. Гострим ножем розділіть тісто на 3 частини, скачайте джгути. Наріжте їх порційними шматочками.
смажені пиріжки з вишнею на кефірі - фото крок 5
5. Вишню очистіть від кісточок. Кожен коржик з тіста пріплюсніте пальцями, в центр покладіть вишню і чайну ложку цукру. Акуратно з'єднайте краї так, щоб вийшов пиріжок.
смажені пиріжки з вишнею на кефірі - фото крок 6
6. На сковороді розігрійте олію. Викладіть пиріжки рубчиком вгору. Перевертайте пиріжок, коли він стане золотистого кольору.
смажені пиріжки з вишнею на кефірі - фото крок 7
7. Можна викласти готові пиріжки на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Готово!

Схожі рецепти