Пиріжки на кефірі смажені
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт, по якому пекла пиріжки моя бабуся. Пиріжки на кефірі любить вся наша сім'я. Начинка може бути будь-який - я брала найшвидшу в приготуванні - порізану ковбасу.
Приготувати пиріжки на кефірі дуже просто. З кефіру і борошна замішується тісто, додається трохи цукру, розпушувач і сіль. З полученноого тесту формуємо пиріжки, начиняючи їх дрібно порізаної ковбасою. Смажимо на сковороді з обох сторін.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Ковбаса - 200 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
У миску наливаємо кефір, кладемо цукор, сіль, соду, перемішуємо і, постійно помішуючи, додаємо борошно. Добре перетираємо тісто.
Ковбасу нарізаємо дрібними квадратиками.
На посипану борошном дошку викладаємо тісто для формування одного пиріжка. Розкачуємо з нього півколо. На одну сторону півкола кладемо начинку, іншою стороною закриваємо.
Пальцями приминає край тесту, зайву частину обрізаємо.
Формуємо руками овалний пиріжок. Обрізаний край заглаживаем, щоб не було видно розрізу.
На гарячій сковороді, политій маслом, запікаємо пиріжки під закритою кришкою по 3 хвилини з кожного боку. Потім, відкривши кришку, смажимо ще по 1 хвилині з кожної стророну. Пиріжки готові. Смачного!