Рецепт Пиріжки на кефірі смажені фото

Пиріжки на кефірі смажені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Кефір , Ковбаса
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Пропоную рецепт, по якому пекла пиріжки моя бабуся. Пиріжки на кефірі любить вся наша сім'я. Начинка може бути будь-який - я брала найшвидшу в приготуванні - порізану ковбасу.

Опис приготування:

Приготувати пиріжки на кефірі дуже просто. З кефіру і борошна замішується тісто, додається трохи цукру, розпушувач і сіль. З полученноого тесту формуємо пиріжки, начиняючи їх дрібно порізаної ковбасою. Смажимо на сковороді з обох сторін.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 2 склянки
  • Ковбаса - 200 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
пиріжки на кефірі смажені - фото крок 1
У миску наливаємо кефір, кладемо цукор, сіль, соду, перемішуємо і, постійно помішуючи, додаємо борошно. Добре перетираємо тісто.
пиріжки на кефірі смажені - фото крок 2
Ковбасу нарізаємо дрібними квадратиками.
пиріжки на кефірі смажені - фото крок 3
На посипану борошном дошку викладаємо тісто для формування одного пиріжка. Розкачуємо з нього півколо. На одну сторону півкола кладемо начинку, іншою стороною закриваємо.
пиріжки на кефірі смажені - фото крок 4
Пальцями приминає край тесту, зайву частину обрізаємо.
пиріжки на кефірі смажені - фото крок 5
Формуємо руками овалний пиріжок. Обрізаний край заглаживаем, щоб не було видно розрізу.
пиріжки на кефірі смажені - фото крок 6
На гарячій сковороді, политій маслом, запікаємо пиріжки під закритою кришкою по 3 хвилини з кожного боку. Потім, відкривши кришку, смажимо ще по 1 хвилині з кожної стророну. Пиріжки готові. Смачного!

Схожі рецепти